Ahogy beszámoltunk róla, A szlovákiai D2-es autópályán történt a baleset, ahol egy budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal, 59 sérültje és egy halottja van a katasztrófának.

Egyes források szerint a sofőr az áldozat

Egy, a szemben érkező autós azt írta, hogy a busz eleje teljesen megsemmisült, könnyen lehet, hogy a sofőr lehet az áldozat, de könnyen lehet, hogy az, aki a busz elején ült. Más szemtanúk is arról számoltak be, hogy akik elől ültek, azok szenvedhettek súlyos sérülést. A TV JOJ úgy tudja, hogy egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Nyolc ember állapota kritikus. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Volt olyan sérült, aki a kamion alá szorult

Szörnyű látvány fogadta a tűzoltókat. Az emberek nagy részét a busz ablakain keresztül próbálták kimenteni. A helyszíni információk szerint a teljesen szétroncsolódott busz elejéből kizuhanókat a kamion alul próbálták kimenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kamionos hibázhatott

Egybehangzó források szerint a kamionos a pihenőhelyről hajtott ki és figyelmetlen volt. Így a nagyobb, körülbelül 100 km/h-ás sebességgel érkező autóbusz elé hajtott, amely belerohant – de ezt nem erősítették meg. Katarína Križnová tűzoltósági szóvivő annyit mondott, hogy az utasok különböző mértékű sérüléseket szenvedtek.

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Súlyos sérültjei is vannak a balesetnek, őket mentőhelikopter szállította kórházba. Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik. „Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – nyilatkozta.

A Csehország felé vezető útszakaszon történt a baleset

A Ma7 szlovák portál információi szerint egy kamionnal ütközött az autóbusz a D2-es Csehország felé vezető szakaszán.

Lezárták az útszakaszt

A rendőrség Malacka felé, az I/2-es útra tereli a forgalmat. A helyzet miatt hosszabb időre le lesz zárva a sztráda érintett szakasza – írta a pozsonyi rendőrség Facebookon.

Nem fogyasztottak alkoholt a sofőrök

A helyszínen megszondázták a sofőröket, az eredmény negatív volt. A magyar külügyminisztérium az Index.hu megkeresésére elmondta, egyelőre biztos információval nem tudnak szolgálni arról, hány magyar sérültje van a tragédiának.

Miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak a buszon

Menczer Tamás ennél többet tudott, az autóbuszon miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak. Információik szerint 13 ember súlyos sérülést szenvedett, 8-an közepesen súlyosat, 37-en könnyebb sérüléseket, 4-5 embert pedig kórházba kellett szállítani állapota miatt.

A magyar nagykövetség a helyszínen van

A magyar nagykövetség a helyszínen van, illetve néhányan a sérültekkel bementek a kórházba. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki jelenleg Pekingben tartózkodik. Az M1 tájékoztatása szerint, aki otthonról szeretne informálódni, az a konzuli call centeren keresztül tud érdeklődni.

Videó a baleset helyszínéről

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook