színművész két lánya, Eszter és Dorka osztotta meg a közösségi oldalon a jó hírt, a népszerű művész már túl van életveszélyen, de még a kórházban lábadozik.

Még az intenzíven van

„Kedves Mindnyájan! A mai napon kimondták, hogy apu túl van az életveszélyen! Nagyon köszönjük a sok támogatást, üzenetet és szeretetet! Lassú gyógyulás vár apura, de a nehezén már túl van! Mindenkinek mindent köszönünk! Egyelőre még az intenzív osztályon ápolják, így nem tudtok vele kapcsolatba lépni, és kérjük, hogy legyetek türelmesek!” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videóüzenetben beszéltek édesapjukról

Az egész család nevében köszönetet mondanak

A videóban Dorka mellett testvére, Eszter is megszólal. Többek között elmondják, hogy szeretnének köszönetet mondani az egész család nevében azért a szeretetért, ami feléjük árad. Sok helyen írták, hogy tüdőembólia okozta az életveszély kialakulását a színésznél, ám ezt ők cáfolják: tüdő- és szívelégtelenség állt a probléma hátterében. – írta Blikk.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kívánták a mentők meghurcolását

„A mentők ki nem érkezéséhez annyit tennénk hozzá, hogy mi nem kívántuk senki fejét, nem mi kezdeményeztük a belső vizsgálatot a mentőknél, sem a rendőrségi nyomozást. Mi nem akartunk apunak különleges bánásmódot, egyszerűen azért emeltük fel a szavunkat, hogy senkinek se kelljen ötven percet várnia egy mentőre, ha légzési nehézségei vannak. Egyébként a mai napig nem keresett minket senki, bocsánatot tőlünk nem kért senki” – mondják a színész lányai a videóban.

Légzési nehézségei támadtak

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is írt róla, hogy Gálvölgyi János szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak. Mentőt hívtak hozzá, ám az esetkocsi nem érkezett meg hozzá időben, ezért egyik családtagjának kellett kórházba szállítani őt, és a színművészt azóta intenzív osztályon kezelik.

Vizsgálat indult

Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében.

A mentésirányító rosszul mérlegelt

Elmondásuk szerint a mentésirányító rosszul mérlegelt, amikor a kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta és el is marasztalták.

A belügyminiszter is lépett az ügyben

Az ügy kapcsán a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el a mentőknél. Pintér Sándor arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Hiba volt Gálvölgyit mozgatni

A Blikk.hu cikkében arról ír, hogy az ATV-nek egy kardiológus név nélkül nyilatkozott, és elmondta: szerinte egy tüdőembóliás embert tilos mozgatni, bár ezt a hozzátartozók nem tudhatták. Az orvos úgy véli, a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj.

A rendőrség is nyomoz

Hivatalból a rendőrség is nyomozást indítottak foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Youtube.com/Gálvölgyi János