A szlovákiai D2-es autópályán történt a baleset, ahol egy budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal, 59 sérültje és egy halottja van a katasztrófának.

Zajlik a mentés

Menczer Tamás külügyi államtitkár számolt be róla közösségi oldalán, hogy egy magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán. Mint írta, a mentés zajlik, kollégáik a helyszínen vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Csehország felé vezető útszakaszon történt a baleset

A Ma7 szlovák portál információi szerint egy kamionnal ütközött az autóbusz a D2-es Csehország felé vezető szakaszán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy ember meghalt

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ember meghalt, 59-en pedig megsérültek.

Beszorultakat kellett kimenteni a buszból

A helyszínen 28 malackai és pozsonyi tűzoltó segédkezik, akik orvosi elsősegélyt nyújtanak a sérülteknek, és a beszorultat szabadítják ki a balesetet szenvedő buszból. Az ütközés után a busz fele ugyanis beszorult a kamionba.

Lezárták az útszakaszt

A rendőrség Malacka felé, az I/2-es útra tereli a forgalmat. A helyzet miatt hosszabb időre le lesz zárva a sztráda érintett szakasza – írta a pozsonyi rendőrség Facebookon.

Egy pihenőállomás közelében történt a baleset

A baleset nem sokkal 11 óra előtt történt a závodi pihenőállomás közelében. A rendőrség azt ajánlja a sofőröknek, hogy a D2-es autópályát Lamacs, Pozsonbeszterce és Stomfa irányába használják

Nem fogyasztottak alkoholt a sofőrök

A helyszínen megszondázták a sofőröket, az eredmény negatív volt. A magyar külügyminisztérium az Index.hu megkeresésére elmondta, egyelőre biztos információval nem tudnak szolgálni arról, hány magyar sérültje van a tragédiának.

Miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak a buszon

Menczer Tamás ennél többet tudott, az autóbuszon miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak. Információik szerint 13 ember súlyos sérülést szenvedett, 8-an közepesen súlyosat, 37-en könnyebb sérüléseket, 4-5 embert pedig kórházba kellett szállítani állapota miatt.

A magyar nagykövetség a helyszínen van

A magyar nagykövetség a helyszínen van, illetve néhányan a sérültekkel bementek a kórházba. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki jelenleg Pekingben tartózkodik. Az M1 tájékoztatása szerint, aki otthonról szeretne informálódni, az a konzuli call centeren keresztül tud érdeklődni.

A szlovák rendőrség bejegyzése

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Twitter