A BRFK és a BKK munkatársai ezúttal az 51-es villamos vonalát ellenőrizték, kirívó jogsértéssel nem találkoztak.

Rendszeres ellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2021. július 1-jén tartottak ellenőrzést az 51-es villamos vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Reggeltől estig tartó akció

A kora reggeltől estig tartó akció során a rendőrök a villamoson nem találkoztak jogsértéssel; csupán egy emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a megállóban fogyasztott alkoholt.

Ellenőrzés az 51-es villamoson:

Megállók és környéke

A többi intézkedés a megállóhelyek környékén közlekedő autósokat érintette; egy alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása, egy-egy esetben pedig helyszíni bírságot lejárt műszaki, illetve jogosítvány hiánya miatt.

Biztonság

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

Kapcsolódó:

Még várhatók ilyen ellenőrzések

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet