A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal a főváros egyik leghosszabb járatát, a 41-es villamost és annak útvonalát ellenőrizték.

A 41-es villamost ellenőrizték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. május 13-án ellenőrizték a 41-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Egynapos akció

Az egynapos akció alatt egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés miatt előállítottak. Egy ember orvosi ellátásra szorult, hozzá mentőt hívtak, írja a police.hu.

19 ember jelentettek fel

Engedély nélküli árusítás miatt szintén egy, maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt pedig 19 embert jelentettek fel.

Helyszíni bírságok

Helyszíni bírság kiszabására összesen öt esetben került sor a maszk használatának elmulasztása miatt.

Megállókban intézkedtek

Az intézkedésekre többnyire a megállókban és azok környékén került sor, de a villamoson is tapasztaltak jogsértést a rendőrök.

Felvétel az ellenőrzésről:

Biztonság

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

Rendszeres ellenőrzések

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Kiemelt kép: Police videorészlet