Olaszországból lopott autóval balesetezett egy embercsempész a Bács-Kiskun megyei Mélykúton. A rendőrök elől menekülő sofőr négy afgán utast szállított, akiket Nyugat-Európába akart átcsempészni.

Nem állt meg

A Bács-Kiskun megyei rendőrök április 2-án, hajnalban akartak leinteni az 55-ös számú főúton egy Mercedest, hogy igazoltassák a sofőrt és az autóban ülő személyeket. Az igazoltatás azonban nem jött össze, mivel a sofőr gázt adott, és megpróbált elmenekülni az egyenruhások elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mélykúton akarták ellenőrizni

Balesettel zárult az autós üldözés

A menekülés során a Mercedes sofőrje Mélykúton nekiütközött egy ház falának. Ekkor érték utol a rendőrök a járművet, amelyben rögtön rá is bukkantak az ukrán férfira és a négy afgán állampolgárságú utasára.

Falnak csapódott a Mercedes

Embercsempész volt a sofőr

Az intézkedés közben hamar kiderült, hogy az autó sofőrje bevándorlókat szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni. Ezen kívül a rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok körözik lopás miatt, így a nyomozók lefoglalták a járművet.

Semmi sem maradt az autó elejéből

Vizsgálják az ügyet

A megyei rendőrök az ukrán sofőrrel szemben embercsempészés miatt kezdtek el nyomozni. Az egyenruhások még vizsgálják, hogy is történt pontosan a baleset, továbbá arra is keresik a magyarázatot, hogyan került a lopott autó a férfihoz.

A ház fala is bedőlt

Kórházba vitték őket

A balesetben megsérült a sofőr és az utasai is, ezért a hatóságok mindegyiküket kórházba szállították. A rendőrség figyelmeztetése szerint az embercsempészés egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu