A választási plakátokat szedte le az oszlopokról egymás után a furgonos férfi Siófokon. Mivel gyakran kellett megállnia, nem vette ki a slusszkulcsot a járműből. Ki gondolta volna, hogy ebből baj lehet? Aztán baj lett, hiszen ez az eset is azt bizonyítja, hogy alakalom szüli a tolvajt.

Gázt adott a tolvaj

Amíg a lelkes plakáteltávolító férfi dolgozott, a tolvaj észrevette, hogy a kulcs a sárga furgonban van. Bevágta magát az autóba és gázt adott. A plakátleszedő férfi azonnal üvöltözni kezdett, hogy fogják meg tolvaj. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Üvöltött a férfi

Egy szemtanú az RTL-nek arról beszélt, hogy ő eleinte nem is gondolta, hogy egy bűncselekményt lát, hiszen a furgon többször lelassított, majd gyorsított. Biztos volt benne, hogy a plakátos férfit egy kollégája szívatja, de a furgon távolodni kezdett, a férfi pedig egyre jobban üvöltött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elkezdődött a hajsza

A plakátos férfi leintett egy arra járó autót, megkérte a sofőrt, hogy kövesse a furgont. A szemtanú, aki egy autómentős volt úgy döntött, hogy segít, ezért becsatlakozott a hajszába. Így robogtak végig Siófokon.

Három autó robogott az utcákon

Elől ment a lopott sárga furgon, utána a leintett autó, mögöttük pedig az autómentő. Utóbbinak jó érzéke volt ahhoz, hogy utánuk kell mennie, mert nagy baleset lett az üldözés vége, ott pedig jól jött az autómentő.

110 km/h-ás sebesség

A szemtanú elmondása szerint 110 km/h-ás sebességgel sem tudták utolérni a furgont, tehát a tolvaj jelentősen rálépett a gázra, viszont nem nagyon volt gyakorlata, mert a furgont nem tudta az úton tartani.

Többször átfordult a furgon

Egy kanyarban a tolvaj elvesztette uralmát a jármű felett, kisodródott és átborult a szalagkorláton. A furgon többször átfordult, ráadásul egy fémoszlop felszakította az oldalát. A sofőrt, azaz a tolvajt a meglopott férfi, vagyis a furgon tulajdonosa szedte ki a járműből. 

Kórházba vitték a tolvajt

A tolvajhoz mentőt hívtak. Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója elmondta: a balesetet szenvedett férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a karambolt, de kollégái megfigyelésre a siófoki kórházba szállították. 

Drága tanulópénz

A sárga furgon a fényképeket elnézve totálkáros lett, nem alkalmas arra, hogy a plakátbegyűjtő munkát tovább folytassák vele. A meglopott férfinak elég drága tanulópénz volt az eset, most már biztosan tudja: soha, semmilyen körülmények között nem hagyjuk az autóban a slusszkulcsot. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt az RTL esetről készült videója

Kiemelt kép: részlet az RTL videójából