Nem gyilkolt – ezt állította az utolsó szó jogán az az 59 éves férfi, aki magára hagyta az édesanyját egy erdős részen Pusztakovácsiban. Még a járókeretét is eldugta, hogy az asszony ne találja meg. Az anyagyilkossággal vádolt férfit most ítélték el.

Kirakta az erdőbe az anyját 

A férfi Pusztakovácsi külterületén, egy elhagyatott, erdős részen kirakta a kocsijából a legyengült édesanyját, akire ruhákat terített, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta, hogy az asszony azt ne érje el. Ezután a nőt a sorsára hagyta. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Ártatlannak vallotta magát 

Az idős asszony kihűlés következtében elhunyt, s testét napokkal később találták meg. A férfi most azzal védekezett, hogy kempingeztek az erdőben, a kocsiban aludtak, de reggelre az édesanyja meghalt. Ő pedig elájult a sokktól, amikor pedig magához tért, nem tudta, mit tegyen. Az utolsó szó jogán is az ártatlanságát hangoztatta – számolt be a Tények.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokszor veszekedtek

Az asszony és fia egy gadányi házban lakott. A szomszédok szerint rossz volt a kapcsolatuk, gyakran hallották, hogy veszekednek.

Kitette a házból

Még arról is volt a környéken lakóknak felvétele, hogy a gondozásra szoruló, nehezen mozgó nőt fia kitette a házból. Egyik nap a férfi az anyját beültette a kocsiba, személyes holmijait is bepakolta, majd útnak indultak. 

Elvitte az autóba

Napokig a környéken autókáztak. Később a férfi kirakta az idős asszonyt az erdőben, ruhákat terített rá, a járókeretét elrejtette, hogy ne találja meg és sorsára hagyta. A bíróság a gyilkos fiút 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

14 évet kapott

Az elsőfokú bíróság 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, aki felmentésért felebezett. Másodfokon azonban még súlyosabb büntetést kapott: 14 évet kell eltöltenie rácsok mögött. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció