Kérdés, érhet-e embert ennél több trauma, mint Kanalas Jánost és Horváth Eleonórát?! Noha szerencsére senki sem sérült meg, azonban így is kétségbeejtő helyzetbe kerültek.

Így keletkezett a tűz

„Zárlatos lett a kapcsoló, én pedig az alsó szinten a nappaliban aludva csak arra lettem figyelmes, hogy forróságot éreztem a hátamnál. Azonnal felpattantam, próbáltam kimenteni a gázpalackot, de nem sikerült, a lángok pedig ekkor már hatalmasra csaptak fel.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem költözhetnek vissza

Ezt mondta az a Kanalas János, akinek nemrégiben leégett az otthona. A családot sorscsapások sorozata sújtja. Korábban elveszítették gyermeküket, most pedig a házuk vált lakhatatlanná. Helyzetük kilátástalanná vált, nem tudják, hogyan álljanak talpra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan jöttek, de így sem tudtak segíteni

A férfi amint észlelte a bajt, gyorsan kifutott és hívta a tűzoltókat. Kész szerencse, hogy rajta kívül akkor senki sem volt éppen a házban. Az ingatlant nyolc éve vették, amely öt embernek volt az otthona. Noha a tűzoltók gyorsan kiértek, azonban a kétszintes, száz négyzetméteres ház alkalmatlan lett az életvitelszerű tartózkodásra.

Hogy merre tovább? Azt még ők sem tudják

A 47 éves Kanalas János azonban ennek ellenére sem hagyta el a házat. Egy, a teraszon lévő kanapén telepedett le. A helyreállítási költségek hatalmasak, amelyet nem tudnak kifizetni, így egyelőre ötletük sincsen, merre tovább.

Két gyereküket gyászolják

Nem ez az első rettenetes csapás, amely a házaspárt sújtja. Három éve biciklizés közben egy traktoros halálra gázolta az akkor 14 éves lányukat, Nórát. Vele egykorú fiúk, Richárd pedig 2009-ben vízbe fulladt. Noha nem tudott úszni, mégis bekerült a folyóba.

Elmondhatatlan fájdalom

„Egy sírban nyugszanak most a kislányunkkal… Szavakkal nem tudom elmondani, milyen fájdalmat éreztem, amikor gyerekek halála után megláttam teljesen kiégett házunkat” – mondta a 45 éves Horváth Eleonóra.

Nem tudják, mi lesz velük

Hozzátette, nyolc éve vásárolták, ami az otthonuk volt, s most már semmijük sincsen. „Sokáig már maradni sem tudunk a lányomnál, de egyelőre fogalmunk sincs, mi lesz utána. Olyan érzésem van, hogy átok ül a családunkon…” – osztotta meg érzéseit az asszony a Blikknek nyilatkozva.

Számíthatnak pénzre, de csak később

Noha a család kártérítési pert indított az ellen a traktoros ellen, aki halálra gázolta lányukat, azonban a jogi procedúra elhúzódik, így belátható időn belül bizonyosan nem tudnak pénzhez jutni. Márpedig azonnali segítségre van szükségük.

Itt tudsz segíteni

Aki szeretné támogatni a családot az újrakezdésben, az alábbi, Kanalas Letícia nevére szóló számlaszámára utalva megteheti: 11773449-02436375-00000000. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)