Árokba borult egy gépkocsi a Veszprém vármegyei Iszkaz külterületén. A rendőrök a baleset után igazoltatták a 17 illegális bevándorlót és az osztrák embercsempészt.

Kisteherautót akartak megállítani

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. január 11-én 7 óra 10 perc körül a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit.

Az árokban ért véget az út

A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd lekanyarodott autójával a 8-as számú főútról. Haladása során Iszkáz külterületén a sofőr elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy osztrák ült a volánnál

A gépkocsit egy 29 éves osztrák férfi vezette, és a jármű rakterében a rendőrök 17 illegális migránst találtak. Közülük 12-en szír, 3-an afgán és 2-en egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikőjük sem tudta igazolni.

Az árokba borult a kisteherautó

Ketten kerültek kórházba

A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a mentők kórházba szállították.

Csúnyán összetört a jármű

Elfogták a sofőrt

A 29 éves osztrák sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A baleset okozásáért szintén eljárást kezdeményeztek a férfival szemben az egyenruhások.

A jármű utasai

Visszakísérik őket a határhoz

Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Veszprém vármegyei Rendőrség