Az M7-es autópályán, Balatonkeresztúr térségében egy Renault a szalagkorláton keresztül a mély árokba repült. A kocsiban öten ültek.

Árokba csapódott a Renault

A balatonboglári tűzoltók 22:36 perckor kapták a riasztást. Az első információk arról szóltak, hogy a 170-es kilométerszelvényénél egy személygépkocsi a szalagkorláton keresztül a körülbelül 10 méter mély árokba csapódott és fejtetőn landolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ketten sérültek meg

A kocsiban 5 fő utazott és szerencsére mindenki ki tudott jutni a roncsból. A viszgálatok kiderítették, hogy egy fő súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt könnyű a dolguk

A marcali és a balatonboglári tűzoltók nehézségek árán, de végül áramtalanították a járművet.

Fejre állt a Renault

Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle

Nem volt könnyű a mentés

Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle

Szerencséje volt az öt utasnak

Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle

Még nem derült ki, mi okozta a balesetet

Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle

Értesítette a rendőröket a gátőr

Január 9-én hétfőn a gátőr szólt a rendőröknek, hogy furcsa nyomokat észlelt. A Tisztaberek közelében található Túr folyó feletti híd lábánál egy autó keréknyomaira bukkant, amik egyenesen a folyóba vezettek. 

Átvizsgálták a kérdéses szakaszt

A rendőrök a helyszínre mentek, majd valószínűsítették, hogy a nyomok alapján egy jármű a folyóba hajthatott. Ezután két egyesület búvárjai fésülték át a folyószakaszt. A feltárásban a Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesület és a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület tagjai vettek részt.

Megtalálták az autót

Nem telt el sok idő, a búvárok máris találtak a folyóban egy elmerült autót. Miután kiemelték a gépkocsit, az utastérben megtalálták a sofőr holttestét. Időközben kiderült, a családtagjai korábban bejelentették a rendőrségen, hogy eltűnt.

Így történhetett a tragédia

A 62 éves férfi január 8-án délután Sonkád felől tarthatott Tisztaberekre. Azt nem lehet tudni, hogy miért, de nem megfelelő szögben kanyarodott rá a hídra. A kocsi a védőgátról lehajtva elmerült a Túr folyóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: árokba borult a Renault. Fotók: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle