A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében az állandó ápolásra szoruló édesapjára támadt.

Nem akarta egész nap ellátni

A vádirat szerint az időskorú sértett betegségei miatt ápolásra szorult, amelyet a fia a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meg akarta fojtani az apját

Az emiatt ingerült állapotban levő férfi 2020. december 10. napján, délután az egyik megyebeli településen levő házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját.

Védekezett

A férfi a széken ülő apja mögé lépett, akinek a nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatta. A sértett minden erejével védekezett és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a férfi a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte.

Megijedt

A férfi a látványtól megijedve felhagyott a bántalmazással és elment dolgozni, írja honlapján az ügyészség.

Súlyos sérülések

A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt. A bántalmazás miatti halál kizárólag az édesapa folyamatos védekezése, ellenállása miatt maradt el. 

Ez is érdekelhet:

Végül mégis elhunyt

A sértett a szakszerű orvosi kezelés ellenére vírusfertőzés miatt a kórházban meghalt. A főügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció