Szilágyi Ricsi másfél éve fekszik éber kómában. A fiatal sportoló 2022 májusában állt le a szíve minden előzmény nélkül egy pályabejáráson, majd a hosszas újraélesztés miatt kómába esett. A fiatal pilótát és navigátort külföldi klinikán kezelnék, ehhez azonban hiányzik még 5 millió forint. A teljes kezelés 40 millió forintba kerül, amelynek nagy részét már összegyűjtötték.

Leállt a szíve

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szilágyi Ricsiért imádkozik és gyűjt családja és a magyar ralis közösség. A bajnok navigátor és rali pilóta szíve 2022 májusában váratlanul megállt a Dunakanyar Rally pályabejárása közben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oxigénhiányos állapot

A többszöri újraélesztés után Ricsi napokig élet-halál között lebegett, sajnos azonban a hosszas újraélesztés következtében, oxigén hiányos állapot lépett fel, ami miatt kómába került, és azóta is éber kómás állapotban van a fiatal versenyző.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másfél éve van kómában

Az édesapa azóta, vagyis másfél éve, szinte magatehetetlenül fekszik. Felesége és egyéves kislánya várja őt haza. „Reméltem, hogy a kislányunk születésnapját már együtt ünnepeljük itthon” – mondta a felesége.

Németországi kezelés

Szilágyi Ricsi felesége, Krisztina a baleset óta felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol a leletek alapján fogadnák Ricsit, ugyanis biztató eredményeket értek el hasonló eseteknél. 

40 millió forint

Azonban a kezelés és a kiutazás nem kevés pénzbe kerül: a családnak 40 millió forintra lenne szüksége, hogy Ricsi megfelelő kezelésben részesüljön és visszatérhessen családjához, saját otthonába. A fiatal feleség nem adja fel: napról napra lát apró javulásokat Ricsin és már az összeg nagy része is megvan a kezelésre. Már csak 5 millió forintra van szüksége a családnak, hogy a kómában fekvő édesapa kijusson Németországba.

Vannak pozitív jelzések

„Ricsi folyamatosan mutat kisebb pozitív jeleket. Nagyon figyelmes, szinte napról napra jobban van. Egyre több mindenen mosolyog, sokszor kacag, ha nevettetjük. Figyeli mikor ki beszél, arra néz, fejét is odafordítja” – mesélte Krisztina a Borsnak.

Nem láthatta lányát

Ricsi és Krisztina 2022 áprilisában tudták meg, hogy gyermekük lesz, akinek a Janka nevet választották. A tavaly májusi tragédia óta azonban a család élete teljesen megváltozott. Ricsi sajnos nem örülhetett kislányának, már kómában volt, amikor megszületett.

1 éves lesz a kislányuk

Krisztina reméli, hogy Janka egyéves szülinapját már együtt ünnepelhetik otthonukban. „Nehéz lesz nélküle ezt megtartani, de tudom, hogy azt szeretné Ricsi is, hogy szép első szülinapja legyen a kislányunknak. Minden nap nézünk apáról képet, videót, amit Janka mosolyogva néz. Azt szoktam mondani, hogy most apa pihen, erőt gyűjt, és hamarosan itthon lesz velünk”

Már csak 5 millió forint kell a kezeléshez

Az ifjú ralisért az egész autós közösség összefogott: rendszeresen szerveztek jótékonysági eseményeket és gyűjtést, hogy Ricsi minél előbb kijusson Németországba. A 40 millió forintos összeg már majdnem meg is van: 5 millió forint hiányzik még a célhoz.

Hálás köszönet

„Köszönjük, hogy mellettünk, Ricsi mellett vannak. Sokan nem egyszer, nem kétszer próbálnak meg segíteni, hogy a lehető leggyorsabban összegyűljön a pénz. Hiszem, hogy ez a sok pozitív dolog célba ér és sikerülni fog.. Sikerülnie kell!” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt tudsz Ricsinek segíteni

Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszáma: OTP Bank 11738008-21504798. Ha külföldről utalnál, IBAN: HU43117380082150479800000000, BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB

Kiemelt kép: Szilágyi Ricsi és felesége