A 87 éves nő az ágyában aludt, amikor unokája egy késsel rátámadt péntek este. A szomszédok nem értik, hogy mi vezethetett idáig, az idős asszony ugyanis eltartotta és befogadta az unokáját, miután leégett a háza. A bíróság most 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

Halálra késelte

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 30-ról május 31-re virradó éjszaka egy hajdúszoboszlói házban, egy késsel testszerte többször megsebesítette a vele együtt élő, ágyban fekvő 87 éves nagymamáját. A sértett ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

Ördögös pólóban pózolt

A férfi korábban közösségi oldalára tett ki egy fotót, amelyen ördögös pólóban, vasvillával és sörrel a kezében pózol.  A szomszédok jól ismerik, az egyikük elmondta róla, hogy az édesanyja korábban intézetbe adta, ahonnan a nagymamája vette ki, nevelte, és később lakást is bérelt neki.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagymamája nevelte

„Elég züllött családi életet élt. Anyukája beadta intézetbe, onnan a nagymamája kivette, nevelte, valamint bérelt neki lakást és az felgyulladt” – mondta a TV2-nek az egyik szomszéd.

Kigyulladt a háza

Márciusban, a Szilva dűlőben kigyulladt egy ingatlan, ezt bérelte az az idős asszony az unokájának, akit most halálra késelt a férfi.  Akkor a férfi részegen feküdt bent, amikor felcsaptak a lángok. A tűzoltók őt és egy nőt is kimentettek az épületből, a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba őket.

Pszichiátrián kezelték

A leégett ház miatt a nagymama újra befogadta a férfit, akiről az egyik szomszéd most azt is elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt zavartan viselkedett. A Tények információi szerint korábban pszichiátrián is kezelték.

Szökéstől tartott a bíró

A bíróság most azt írja, büntetlen előéletű gyanúsított által elkövetett bűncselekményt a törvény 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény büntetési tételének nagyságára tekintettel már önmagában is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Nagymamája tartotta el

A gyanúsított munkanélküli, a sértettel élt egy háztartásban, ahová jelenleg nem térhetne vissza, eltartásáról a sértett gondoskodott, így az is okkal feltételezhető, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció