A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta feleségét, azonban kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

Rendszeresen ivott

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, mely miatt szellemi leépülésben szenvedett. Alkoholizmusa hozzájárult paranoid, féltékenységi gondolatainak megjelenéséhez. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A nő sokat volt távol

A vádlott felesége gondozóként többször vállalt munkát külföldön, ilyenkor huzamosabb ideig távol volt otthonától.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azt hitte a felesége meg akarja mérgezni

A vádlott úgy vélte, hogy felesége elhidegült tőle, valamint azt feltételezte, hogy felesége valamilyen módon meg akarja őt mérgezni. Mindezeknek a feltételezéseknek azonban valóság alapja nem volt, olvasható az ügyészség oldalán.

Ez is érdekelhet:

Veszekedtek

A férfi 2020 júniusában veszekedett feleségével, melynek során bántalmazni kezdte. Ezen bántalmazás következtében a feleség a földre került, ahol a férje a nyakát megragadta, majd addig szorította, míg eszméletét nem vesztette.

Ez is érdekelhet:

A nő meghalt

Ezt követően a férfi a mentőket értesítette, akik a sértettet kórházba szállították, újraélesztését megkísérelték, azonban a sértett másnap elhalálozott.

Nem beszámítható

A férfi beszámítási képessége kizárt, így a Büntető Törvénykönyv rendelkezése miatt nem büntethető. Azonban tartani kell tőle, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, ezért az ügyészség kényszergyógykezelésére tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels