Soproni Ági színésznő, szinkronszínésznő 2000. márciusában vesztette életét tragikus körülmények között, azt követően, hogy fia felbujtására, annak egy barátja végzett vele. A színésznő tragédiájáról itt a BudapestKörnyéke.hu oldalon is többször írtunk már, a Blikk azonban most megdöbbentő részleteket tudott meg a nyomozásról.

21 éve történt a brutális gyilkosság

Mint azt lapunk is megírta 21 évvel ezelőtt gyilkolta meg egy kábellel a pizzafutár L. Zsolt Soproni Ágnest. A közkedvelt színésznő bűne annyi volt, hogy nem tudta finanszírozni András fia bohém életét. Emiatt fia több barátját is rá akarta venni, hogy ölje meg édesanyját, végül egy pizzafutár vállalta a szörnyű tettet. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szörnyű részletek

A színésznő fiát és a gyilkosság végrehajtóját ezt követően 2003-ban ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre, melyből néhány év múlva szabadulhatnak. A gyilkossági ügy nyomozással kapcsolatos emlékeit a Blikknek most Petőfi Attila, rendőr-főkapitányi biztos elevenítette fel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Fiával lakott

„A színésznő a 12. kerületben lakott, egy Üdülő utcai családi házban a fiával együtt. Az eltűnése miatt megindult nyomozásban kiderült, hogy az asszony harcban állt a világgal. Voltak depressziós időszakai, a munkája, illetve a magánéleti válsága miatt– hogy felbomlott a házassága külföldön dolgozó férjétől – és egészségügyi problémákkal küzdött” – mondta a lapnak Petőfi Attila. „Az utolsó évét azonban már nem ez jellemezte, mert túl volt az érzelmileg labilis időszakán. Egyre inkább adott magára, az öltözködésére, próbált sportolni, hosszú távú céljai és tervei voltak.”

Igazi problémák

Petőfi Attila arról is beszélt, hogy az igazi problémák abból adódtak, hogy a válásnál a házastársak a vagyonjogi kérdésekben nem egyeztek meg, a szép környéken lévő ház pedig így per tárgyát képezte. A gyerek a gimnáziumi évei során néhány alkalommal kint volt az apjánál Finnországban: ott, látva az apja életvitelét, itthon szembesült azzal, hogy a házból nem jutnak pénzhez, az anyjának pedig nincs túl nagy bevétele.

Az anyagiasság

„A fiatalembert az anyagiasság állandóan feszítette. Az édesanyjától rendszeresen kért kölcsön és emellett mobiltelefon-készülékekkel üzletelt. Hajléktalanokat vett rá arra, hogy a nevükre mobiltelefont vegyenek neki, amelyeket aztán ő pénzzé tett. Mert az kellett a szórakozáshoz, de dolgozni nem igazán akart. A barátjával ellopták Soproni Ági Fiat Seicentóját, amit aztán szétbontottak azt és az alkatrészeket értékesítették.”

Gyűlölte az anyját

P. András gyűlölte az anyját, mert nevelni próbálta őt és beleszólt az életébe, árulta el a Petőfi Attila, aki arról is beszélt, hogy a fiú végül eljutott oda, hogy csak akkor tud az anyagiak terén új életet kezdeni, ha az anyja – aki az útjában áll – meghal.

Ezért fogadott bérgyilkost

Kezet nem mert azonban emelni rá, ezért keresett egy bérgyilkost. Végig abban a tudatban élt, hogy amennyiben az anyja meghal, úgy másnak az övé lesz már a ház. Viszont a holttá nyilvánítási eljárással nem volt tisztában, nem tudta, hogy a vagyonhoz csak öt év múlva fér hozzá. Később ez komoly csalódást okozott neki.

Sokáig kereste a későbbi tettest

P. András kereste, hogy kivel is ölethetné meg az anyját, végül L. Zsolt személyében találta meg a későbbi tettest. „L.Zsolt, aki alkalmi munkákból élt és botcsinálta zenész volt. Orgonát akart venni, de hiába volt pizzafutár és dolgozott gumis műhelyben, nem érte magát utol pénzzel. Soproni Ági fia elkezdte őt szuggerálni, mondván, akkor lesz csak nyolcmillió forintja, akkor tud egy minőségi váltást végrehajtani az életében és lesz zenekara, ha megöli a színésznőt.” – mondta a rendőr.

Először nem volt mersze

A fiúnak az elején nem volt mersze, emiatt egyszer kudarcba is fulladt a tettük, ám akkor eljött az a bizonyos márciusi éjszaka. L. Zsolt addigra már bejárós volt a házba. Soproni Ági a földszinten élt, aznap este éppen tévét nézett, a fia szobájában pedig hangosan szólt a zene és elkezdődött a gyilkosságra való készülés, derül ki Petőfi Attila beszámolójából.

2,5 deci pálinka után gyilkolt

L. Zsolt némi vonakodás után alsóneműre vetkőzött, megivott két és fél deci pálinkát, majd lement a színésznő szobájába, egy kábelköteggel fejbe verte az alvó színésznőt, aki felébredt, dulakodni kezdtek, és végül Lázár Zsolt megfojtotta.

Alsónadrágra vetkőzött

„L. Zsolt alsónadrágra vetkőzött, hogy mint a filmekben látták, ne maradjanak nyomok a ruházatán, és egy földkábel darabbal az ágyban alvó, hanyatt fekvő nő fejére ütést mért. Soproni Ági azonban felébredt és elkezdett dulakodni Zsolttal, aki a közelharc közben kézzel megfojtja. A fiúközben az anyja haláltusáját hallva fülhallgatót tett a fejére és felcsavarta a hangerőt.”

Elmentek vásárolni

Azt követően, hogy a nő meghalt, a két férfi felöltözött és elmentek a Ágnes bankkártyával vásárolni. „Többek között vettek egy ásót és kikölcsönöztek egy DVD-t, majd a filmet a franciaágyon holtan fekvő Soproni Ági mellett nézték végig.”

Feldarabolták a testet

„P. András másnap az anyja mobiltelefonját megautóztatta az asszony új kocsijával a Balaton körül és közben sms-ket váltott az otthon lévő telefonjával, végül a készüléket széttaposta. Ez alatt, a házban Zsolt levetkőztette a holttestet és a fürdőkád szélén elkezdte feldarabolni. A lágy részeket a lefolyóba öntötte, a többi testrészt nejlonzsákokba tette, aztán pedig hátizsákba. A két barát együtt gyalogosan és tömegközlekedéssel kiment Solymár Zsíros-hegyre. Ott szétszórták a maradványokat, amelyeket az állatok elpusztítottak. Kivéve az asszony fejét, ami egy vízmosásos fa odvában megakadt.” – derül ki a rendőr a lapnak adott beszámolójából.

Gyanús lett

P. András persze egy idő után gyanús lett, látványosan kereste az anyját, könnyes szemmel nyilatkozott, mindeközben az ingóságokat azonban pénzzé tette.

Kezdett összeállni a kép

„A barátnőjének is kezdett összeállni a kép és végül az ügy összes szereplőjét előállítottuk. A hazugságvizsgálatok után a tettes, L. Zsolt beismerte a gyilkosság elkövetését. Utána megtette ezt a maga módján a fiú is. P. András egyébként teljesen szenvtelenül, érzéketlenül viselkedett, és képes volt arra is, hogy az első napon, a kihallgatás szünetében egy szendvicset kényelmesen elfogyasszon. Megdöbbentő volt” – mondta Petőfi Attila, aki hozzátette: jogerős bírósági ítélet is különbséget tett az elkövetők között és Soproni Ágnes fiára mint felbujtóra 34 mint az emberölés tényleges végrehajtójára L. Zsoltra 30 éves fegyházban letöltendő szabadságvesztést rótt ki.

Fia a Csillag börtönben raboskodik

P. Andrást 2003-ban életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azzal a kitétellel, hogy az akkor 23 éves fiatalember legkorábban negyven év múlva szabadulhat. Soproni Ágnes fia jelenleg a szegedi Csillag börtönben raboskodik. Úgy tudjuk, az édesapja nem fordult el tőle, rendszeres küld csomagot neki.

Lakhatatlanná vált a horrorház

A színésznő házát soha nem adták el. Már hosszú évek óta üresen és nagyon rossz állapotban áll a színésznő háza. A tető teljesen összeégett, így az eső és a szél folyamatosan rongálja az amúgy is romos épületet. Vakolat már szinte az egyik szobában sincsen, a vécécsészéket és mosdókat pedig vandálok törték össze.

Mindent elvittek

Az arra járó hajléktalanok már régen kivették vagy összetörték az ablaküvegeket, az ajtókat pedig minden egyéb mozdítható tárggyal együtt elvittek az épületből. A romos házban csupán néhány tárgy maradt meg, melyek feltételezhetően mind a színésznőé voltak: egy Latinovits-bakelitlemez, egy törött karosszék, egy lyukas teniszlabda, továbbá egy az alagsorban felépített medencébe hajított kanapé.

Így néz ki most Soproni Ági egykori villája

Még mindig százmilliókat ér

Egy ingatlanszakértő szerint a 2. kerületi Üdülő utcában egy üres telek is megér vagy 150-200 millió forintot, így Soproni Ágnes egykori otthonát is jó pénzért el lehetne passzolni. Ugyanakkor kérdés, hogy ki a tulajdonosa az épületnek, mivel a színésznő fiát méltatlanság miatt kizárták az örökségből, a szülei pedig már mindketten meghaltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Soproni Ági – Forrás: Echo tv