Az étrend-kiegészítők köre ma már annyira széles, hogy sokszor csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyiket válasszuk. Ha 100%-ban természetes terméket keresünk, akkor érdemes utánanézni, hogy mi mindenre lehet jó például a méhpempő.
Miután sorra vettük jótékony hatásait, a beszerzési forrást se bagatellizáljuk el! Tiszta méhpempő elérhető például a Bodó Méhészetnél többféle kiszerelésben is.
De miért ennyire népszerű ez a táplálékkiegészítő, és miért kell figyelni a minőségére? Erről írunk most, de kitérünk a helyes alkalmazásra és adagolásra is.
Mi a méhpempő?
Amikor tiszta méhpempőről beszélünk, akkor az tulajdonképpen a méhek garatmirigyében termelődő sárgás-fehéres, savanykás ízű és szúrós illatú anyag. Főként a méhanya (a méhkirálynő helytelen elnevezés) táplálkozik vele, de a lárvák is ezt fogyasztják életük első három napjában, így jelentős mértékben hozzájárul a fejlődésükhöz.
Jótékony hatások
Amellett, hogy természetes anyagról van szó, a méhpempő számos bioaktív összetevőt is tartalmaz, így vitathatatlan a pozitív hatása. Immunrendszer-támogató, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló, étvágyjavító. Vérnyomásproblémák esetén is bevethető, de ízületi panaszok kezelésére is kiváló. Sőt, még a bőrünk tónusát is javíthatjuk vele. Arra azonban ügyelni kell, hogy az előírt adagolást kövessük a használat során! (Arcon a tiszta méhpempőt nem feltétlen ajánlott használni.)
Tanácsok a méhpempő fogyasztásához
Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttük, hogy mire figyeljünk, mielőtt elkezdjük használni a méhpempőt, illetve hogyan alkalmazzuk majd.
- Először is érdemes kikérni hozzáértő szakember, orvos, természetgyógyász véleményét. Ez különösen fontos akkor, ha meglévő problémát szeretnénk kezelni vele, illetve ha allergiásak vagyunk méhészeti termékekre! Érdemes lehet beszélni a méhésszel is akinek több évtizedes munkája, és tapasztalata van a méhpempő fogyasztásában.
- Naponta 100-500 mg az ajánlott mennyiség, ezt ne lépjük túl! Bevehetjük szájon át, vagy a nyelvünk alá is helyezhetjük. Egy felnőttnek egy havi adagja 100gramm, ennek megfelelően ajánlott beosztani.
- Száraz, hűvös helyen, lehetőleg hűtőszekrényben tároljuk, mert így őrzi meg a minőségét és a bioaktív tulajdonságait. Rendkívül fontos, hogy napfény szinte egyáltalán ne érje, mert az képes viszonylag hamar tönkretenni a minőségét!
- Megbízható, tiszta forrásból vásároljunk! Mindig törekedjünk arra, hogy lehetőleg őstermelőtől, méhészettől vásároljuk.
Mi legyen a beszerzési forrás?
Az interneten számtalan helyről beszerezhetjük a méhpempőt, de ne az ár legyen a döntő, hanem a forrás, ahonnan származik! Olvassuk el a referenciákat és a vásárlói véleményeket is, ellenőrizzük le a webshopot is, és csak utána döntsünk!
Megvásárolhatjuk a környezetünkben tevékenykedő méhészektől is, és ezzel nemcsak a minőség és frissesség garantált, hanem még a helyi gazdákat, őstermelőket is támogatjuk. A Bodó Méhészet is egy ilyen alternatíva, ők például semmilyen adalékanyagot nem adnak a méhpempőhöz, így azt teljesen tiszta formátumában érhetjük el náluk.
Amennyiben a fenti tanácsokat megfogadjuk mind a beszerzést, mind a tárolást és alkalmazást illetően, rövidesen érezni fogjuk mi is a méhpempő számtalan pozitív hatását!
Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a bodomeheszet.hu oldalt működtető cég.