Közleményben reagált a Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra a megdöbbentő hírre, miszerint mezőkövesdi éjjeli menedékük és nappali melegedőjük korábbi vezetője botrányos ügybe keveredett. B. Viktória lelkileg megzsarolta a gyermekét, és arra kényszerítette, hogy videóra vegye azt, hogy a lány az új barátjával együtt hál.

Saját lányát zsarolta

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy korábban egy katolikus iskolában volt tanár, majd a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi kirendeltségén dolgozott az a nő, aki botrányos dolgot művelt a saját lányával. Lelkileg megzsarolta a gyermekét, és arra kényszerítette, hogy videóra vegye azt, hogy a lány az új barátjával együtt hál. A felvételeket a lánynak az anyja készülékére kellett elküldenie.  A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az apa közbelépett

Az apa amint rájött, mire kényszeríti az anyja a lányát, a rendőrséghez fordult segítségért. A megalázó helyzetbe hozott lányt és a testvérét is elvették B. Viktóriától. Ők az ügy kipattanásától fogva az apjukkal élnek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem akárkiről van szó

Az anya hivatása a gyermekek védelme volt. Két diplomával is rendelkezett, senki sem gondolta tehát B. Viktóriáról, hogy ilyesmit művel. Éveken át a helyi családsegítőben ténykedett. A nő jelenleg alkalmi munkából tartja el magát. Korábban egy katolikus iskolában volt tanár. Utoljára a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi kirendeltségén dolgozott.

Reagált a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az eset kapcsán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményt adott ki, melyben kiemelte: amint tudomást szerzett az ellene indult büntetőeljárásról, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat haladéktalanul felfüggesztette intézményvezetői beosztásából B. Viktóriát, aki a mezőkövesdi hajléktalan emberek számára nyitott éjjeli menedéket és nappali melegedőt vezette.

Összeegyeztethetetlen

Rövid idő után az asszony munkaviszonya is megszűnt a karitatív szervezetnél. B. Viktória a családsegítő központból jött át a hajléktalan ellátó intézménybe. Tette összeegyeztethetetlen a Máltai Szeretetszolgálat küldetésével és értékrendjével, ahol munkaviszonya már másfél hónappal ezelőtt megszűnt – áll a közleményben.

Sokkolta a mezőkövesdieket az ügy

„A mai világban az ember már szinte semmin nem lepődik meg, de bevallom, mindenkit sokkolt Mezőkövesden, amikor kiderült Viktória ámokfutása” – mondta egy helyi nő. Hozzátette, a lányt nagyon sajnálja. Attól fél, hogy soha nem fogja túltenni magát a történteken.

Más gyerekek sorsáról is döntött

Az asszony azon háborodott fel, hogy a nő a gyámügyön más gyerekek sorsáról döntött. Vélhetően kevesen hitték volna a korábbi munkahelyein, hogy ilyesmire vetemedik B. Viktória.

A nő már régen elvált a férjétől

B. Viktória a férjétől már akkor elváltak, amikor a gyermekek kicsik voltak. Az anya és lánya kapcsolata hullámzó volt. Időnként jóban voltak, máskor kevésbé.

A lány pszichológushoz jár

A szörnyű helyzetbe hozott lány apja elmondta, hogy lánya pszichológus segítségével próbálja meg túltenni magát a történteken. „Imádom őt és az öccsét is, remélem, egyszer kiheverik a megrázkódtatást” – mondta a lány apja. A rendőrség büntetőeljárást indított, B. Viktóriát kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.