Egy 36 éves férfi 2021 májusában ugyanazon a napon, két erzsébetvárosi szállásra is bement, ahol alvó vendégek értékeit tulajdonította el, vagy próbálta eltulajdonítani. A többszörösen büntetett férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés az ügyészi indítvány.

Elvette a mobilját

A vádirat szerint a férfi 2021. május 6-án, este bement egy 7. kerületi szálláshely egyik szobájába, ahol magához vette az alvó sértett emeletes ágyon lévő mobiltelefonját. A zajra a sértett felébredt és felült az ágyon, ekkor a vádlott a szobát a telefonnal együtt elhagyta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

Laptop és tablet

Ezután a férfi bement egy másik, szintén 7. kerületi szállásra, ahol az egyik apartman szobából – mialatt a sértett a másik szobában tartózkodott -, az íróasztalról magához vett egy laptopot, valamint egy tabletet. Ezt követően átment egy másik apartmanba, és az előszobából egy pár sportcipőt tulajdonított el.

Visszatért az első helyszínre

Az elkövető ezután visszatért az első szálláshelyre, amelynek egyik szobájában, a sötétben értékek után kutatott. A vádlott az ott alvó sértettől mindössze 1-2 méterre lévő asztalhoz lépett, ahol a sértett pénztárcája, laptopja és mobiltelefonja volt.

Felébredt

A sértett felébredt a zajra és a vádlottat számon kérte, aki ezután a szobát elhagyta, írja közleményében az ügyészség.

Ez is érdekelhet:

Börtön várhat rá

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a férfit kifosztás bűntettével, illetve kísérletével, valamint lopás vétségével vádolja. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság  a letartóztatásban lévő férfit fegyházbüntetésre ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy – többszörösen büntetett előéletére figyelemmel –  feltételes szabadságra nem bocsátható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A felvételen az látható, ahogyan a férfi az egyik apartman szobában, a sötétben értékek után kutat:

Kiemet kép: ügyészség videorészlet