Korábbi haverjainak és főnökének nem tetszett, hogy engedély nélkül kiugrott az üzletmenetből. Ezt pedig úgy érezték, meg kell torolni – most azonban jóval súlyosabb büntetést kaphatnak, mint elsőre.

Illegális drogterítésben utaztak

Az ügy előzményei még 2015-re nyúlnak vissza. Ekkor egy büntetett előéletű személyekből álló társaság kábítószerrel kezdett kereskedni a fővárosban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hirtelen fordulat

Azonban 2016 nyarán egy váratlan esemény zavarta meg az addig harmonikusnak tűnő működésüket: egyik társuk úgy döntött, kiszáll a bizniszből a többiek engedélye nélkül. Innentől kezdve pedig filmekbe illő cselekménysor kezdődött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csellel kicsalták

A kiszállt bandatag augusztusban éppen egy újbudai szórakozóhelyen töltötte idejét, amikor ezt egykori főnöke megneszelte. Taxival kiszállt a helyszínre, majd az egyik haverja segítségével kicsalta őt az épület elé.

Videózták a verést

Itt azonban nem csak korábbi góréja várta, hanem a többi cimborája is, akik elkezdték őt verni. Innen kőbányai főhadiszállásukra mentek, ahol tovább folytatódott a bántalmazás. A bérelt lakásban történteket videóra vették, miközben változatos módszerekkel megalázták.

Elvették minden értékét

A tortúra egyik pontján azt követelték tőle, hogy adja át nekik az értékeit. Félelmében eleget tett a kérésnek: ekkor elvették tőle mobiltelefonját, ékszereit, készpénzét, közel százhúszezer forint értékben. Ám a megpróbáltatásoknak csak nem akart vége szakadni.

Szinte meztelenre vetkőztették

Már hajnalodott, amikor egy taxival korábbi haverjukat a Rákóczi híd budai hídfőjéhez szállították. Itt egy éles, heggyel bíró eszközzel arra kényszerítették, hogy vetközzön le alsónadrágra. Ennek is eleget tett, majd korábbi haverjai ruháival együtt leléptek a helyszínről.

Ezt mondta az első fok

A Fővárosi Törvényszék januárban súlyos büntetéseket osztott ki: a banda tagjait 10 és 3 év közti tartamú szabadságvesztés büntetésekkel sújtotta, míg az egyik „kiugrott” bandatag megleckéztetésében résztvevő további két közreműködőt 2, illetve 1 év és 10 hónap végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

Többet adnának nekik

Azonban a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség azt szeretné, ha az ügy valamennyi szereplője – köztük a megvert volt bandatag – súlyosabb büntetést kapna. Az ügydöntő határozat ellen valamennyi bűntárs és védőik felmentésért, illetve a büntetések enyhítésért élt a fellebbezési jogával.

Ezt szeretné az ügyészség

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség napokban előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezés fenntartása mellett a védelmi perorvoslati kérelmek elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál – derül ki a vádhatóság keddi tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)