Annak függvényében, hogy milyen alkalomra készítenél ruhát, nagyon sok opció áll rendelkezésedre, ami az alapanyagokat illeti. Számodra mi jelenti a tökéletes választást? A szolidan elegáns vagy épp a kihívó, csillogó, feltűnő darabok? Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb anyagokat, hogy megalkothasd a tökéletes ünnepi öltözetet!

Tündökölj a rendhagyó eseményeken is!

Amikor valamilyen különleges alkalomra vagyunk hivatalosak, azonnal megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy vajon mi lenne a megfelelő ruha? Egyáltalán milyen anyagokban érdemes gondolkozni? Szerencsére a K-ELME választékában található alkalmi anyagok bőséges palettát sorakoztatnak fel. Elérhető például nehéz selyem, muszlin, elasztikus bordűrös csipke, elasztikus szatén, flitteres mintás tüll, törökbársony, tükör sifon.

A nehéz selyem tipikusan az elegancia közvetítője, pláne egy fekete színű. Ez az anyag vékonyabb változatnak tekinthető, vagyis melegben is komfortos viselet a belőle készült alkalmai darab. Előnye, hogy nem gyűrődik, sokrétűen felhasználhatod, készíthetsz bő szárú nadrágot, lenge blézert, csinos blúzt, libbenős szoknyát, egyberuhát. Sőt, kiegészítőkhöz is kiváló: sálhoz, nyakkendőhöz.

Ha pedig olyat keresel alapként, ami átlátszó, mégis feltűnően elegáns, a muszlin anyag lesz a legmegfelelőbb. Egy pasztellszínű változattal az alapruhádat is díszesebbé teheted. Nagyon szépen libben, ez sokkal kecsesebbé varázsolja a megjelenésed. Bevetheted stólaként, de passzosabb fazonhoz varrhatsz belőle libegős szoknyát. Gyönyörű az esése, így akár díszítőelemekhez is kiváló.

Táskát is készítenél ruhaszettedhez? Ez esetben az elasztikus bordűrös csipkét válaszd, amelyből ráadásul ruhát, szoknyát is varrhatsz, de egy hagyományos alapot is nagyszerűen feldobhatsz általa. Díszítsd fel a ruha alját, ujját, esetleg a dekoltázs részt, és máris alkalmivá válik.

Mi mindent készíthetsz party szaténból, elasztikus szaténból és tüllből?

Már látod is magad előtt a rose gold színű szaténruhát? Valóban gyönyörű és varázslatos a szatén selyem. Ahogyan táncolsz, veled együtt libben, s ettől még nőiesebb az egész megjelenésed. Tökéletes alapanyag alkalmi öltözethez.

Menyasszonyok, koszorúslányok előszeretettel választják. Versenyekhez, fellépésekhez is csodálatos darabok kreálhatók belőle. Batman köpenye sem készülhetett másból, mint szatén selyemből. Természetes, hogy a királylányok sem adják alább, és ezt az alapanyagot választják.

Szintén nagyszerű választás ruhákhoz és kiegészítésekhez a flitteres mintás tüll anyag. Használd a dekoltázs díszítéséhez, a szoknya felső részének felturbózására, és máris felejthetetlen szettet alkottál.

Még néhány különlegesség

A tükörbársonyt széleskörűen felhasználhatod: népviseleti ruhához, függönyhöz, de még díszpárnát is varrhatsz belőle. Otthonod egészen új köntösbe öltöztetheted általa. Ha pedig egy tükörfényű alapra vágysz, a tükörsifon lesz az ideális választás számodra. Dekorációkhoz, illetve ruhaszettek díszítéséhez is kiváló.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.