Az erőszaktevőket hamar elkapták a helyi rendőrök.

Forgalmas buszpályaudvar

A miskolci eset a vidékre induló járatok kiindulóhelyén, a forgalmas Búza téren történt még vasárnap délelőtt. A rendőrség tájékoztatása szerint a 18-as kocsiállásban várakozott egy férfi, feltételezhetően nehezen viselte a várakozást, elfogyott a türelme. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogyott a türelme

Olyannyira, hogy egy idő után már nem tudta türtőztetni magát, elfogyott a türelme, és feltételezhetően emiatt – előzetes szóváltást követően – megvert egy buszsofőrt, majd távozott a helyszínről – írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos sérüléseket okozott

Igen dühös lehetett, hiszen a sértett buszsofőr súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a rendőrségi beszámolók szerint. Arról nincs információnk, hogy az esetet látta-e valaki, és ha igen, miért nem segített a bajban lévő férfinak.

Elfogatóparancs volt ellene

A Készenléti Rendőrség még aznap azonosította és elfogta a gyanúsítottat. Kiderült, a férfi már korábban is követett el bűncselekményt: a Miskolci Rendőrkapitányságra előállított támadót őrizetbe vették, mivel vele szemben korábban más hatóság garázdaság és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt elfogató parancsot adott ki.

Eljárást indítottak

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a verekedő 20 éves boldvai férfival szemben.

Szóváltás az ellenőrrel

A másik, hasonló eset Szegeden történt. Három, tilosban utazó férfi még márciusban szóváltásba keveredett egy helyi buszjáraton az ellenőrrel, aki leszállásra szólította fel őket a police.hu tájékoztatása szerint.

Ütötték, rúgták

A férfiak először „csak” verbálisan voltak agresszívak, majd a társaság egyik tagja leköpte az áldozatot, aztán ököllel ütötték, sőt meg is rúgták őt. A segítségére siető társát is bántalmazták, végül elmenekültek a tett helyszínéről.

Csoportosan elkövetett garázdaság

A támadókat napokon belül elfogták a szegedi rendőrök, akik csoportosan elkövetett garázdaság miatt felelhetnek tetteikért.

Eljárás alatt

A nyomozók ugyanis vádemelési javaslattal továbbították az ügyet az ügyészségnek. Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció