A Grimm-testvérek sem írhattak volna szebb mesébe illő történetet: a figyelmes, odaadó férfi és az oltalmat kereső lány szerelme a fesztiválok hőskölteménye lehetne.

Lazítani akart

Meleg, óriási tömeg, hangos zene, beszűkülő szabad tér – aki több ezer ember között érzett már pánikot, az tudja, mit élhetett át Kőszegi Niki. A fiatal lány pultosként dolgozott a Balaton Soundon, majd a fesztivál utolsó napján, munka után maga is lazítani szeretett volna. Ekkor érte a pánikroham. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szapora szívverés

Az esetről a Blikknek mesélt Niki. Elmondta, hogy több napot lehúzott a fesztiválon pultosként, sokat dolgozott, de az utolsó napon, amint befejezte a munkát, meglátogatott ő is néhány koncertet. Nagyon megijedt azonban, amikor rátört a pánik. „Elkezdtem kapkodni a levegőt, felgyorsult a szívverésem, és csak azt éreztem, hogy ki akarok onnan jutni” – idézte fel a nehéz pillanatokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menekült volna

Azonnal ki akart menekülni a tömegből, a legközelebbi sátor felé vette az irányt, és várta, hogy elmúljon a roham. Egy ott dolgozó férfi igyekezett segíteni, vizet hozott neki, kitartott mellette órákon át. „Nyugtatott, mindent megtett annak érdekében, hogy minél hamarabb jobban legyek” – mondta Niki.

Érkezik az újabb hős

Idővel azonban dolga akadt, és a lány is úgy gondolta, visszamegy a bulizók közé, de minden kezdődött elölről. Egy fa tövében talált menedéket, egyedül érezte magát, senki nem segített neki. Mígnem odalépett hozzá egy másik fiú, végül ő kísérte haza.

Egymásra találtak

Niki másnap elkezdte keresni a két hőst, hogy köszönetet mondhasson nekik. A közösségi médiában közzétett felhívása nyomán hamar megtalálta mindkét férfit.

Szerelemben

A második segítőjével olyannyira megtalálták a közös hangot, hogy mostanra szerelembe estek, azóta rendszeresen randiznak. „Olyan jól alakult minden, hogy azóta együtt vagyunk” – mondta a lány.

Szorongással jár

A pánikroham leggyakrabban a 20-30-as éveikben járó embereket éri utol, a szorongással járó pszichés zavarok közé tartozik, rokon betegségei a fóbiák, az általános (generalizált) szorongás, a kényszerbetegségek és a nagy megrázkódtatások után fellépő úgynevezett poszttraumatikus stressz szindróma.

Intenzív félelem

A pánikbetegség lényege az egyénre időről időre hirtelen rátörő intenzív félelem, a pánikroham. Ez az érzés olyan elemi erejű, hogy az érintett eleinte nem is tudja, mi történik vele. Sokan azt hiszik, valamilyen súlyos betegség tört ki rajtuk (pl. szívinfarktust kaptak), mások azzal a hellyel, illetve azokkal a körülményekkel hozzák összefüggésbe a pánikrohamot, ahol az jelentkezett.

Sokan nem is tudnak róla

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy érte már őket ilyen roham, ugyanis úgy gondolják, hogy szívinfarktust kaptak és mentőt hívnak. Mások inkább megpróbálják elfelejteni a történteket, és ezért nem jönnek rá, hogy valójában pánikrohamuk volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: tömeg a Balaton Soundon – fotó: illusztráció