A nyomozás jó ideje tartott, most azonban hamarosan eldőlhet, mi lesz a sorsa a bűnbanda tagjainak.

Az előzményekről

2020 nyarán egy 26 éves nő és társa ellen emberölés gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A páros férfi tagja, az 58 éves M. László éppen szökésben volt. A dunaújvárosi bűnözőt két nap múlva fogták el a zsaruk Debrecenben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez történt korábban

A páros 2020 februárjában egy dunaújvárosi idős házaspár bizalmába férkőzött. A pár lakásán alkoholos italba kevertek nyugtatószert, amiből fogyasztottak az idősek. Ezután magatehetetlenek lettek, az idős férfi kórházba került. 2020 márciusában az intézményben elhunyt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már korábban is ott jártak

Kiderült a nyomozás során, hogy a tettesek már 2019 őszén ott jártak az idős házaspárnál. Korlátozott védekezőképességüket kihasználva négymillió forintnyi készpénzt vettek magukhoz. Nem érték azonban be ennyivel.

Milliókat loptak

Az idős nőnek a bankszámláját is megcsapolták, készpénzfelvételeket és vásárlásokat hajtottak végre a tudta nélkül. Ezzel a módszerrel összesen nyolcmillió forintot költöttek el.

Egy fotó a nyomozás kapcsán

Bűnjel – Fotó: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két újabb személy került a radarra

A nyomozók M. László fiára, a 22 esztendős M. Krisztoferre valamint barátnőjére, a 20 éves Cs. Vivienre is felfigyeltek. Ők közel félmillióért vettek online áruházakból elektronikai árucikkeket és ruhákat saját maguk számára. A csapat így tetemes mennyiségű pénzhez és értéktárgyakhoz jutott bűnös úton.

Akcióba léptek a nyomozók

Annak érdekében, hogy a nyomozók visszaszerezzék a vagyont, a jogtalan úton szerzett árucikkeket lefoglalták a gyanúsítottaktól. Volt ezek között háztartási berendezés és szórakoztató elektronikai termék is.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezzel vádolják a bűnbanda tagjait

A felhozott vád rendkívül súlyos M. László és K. Andrea ellen. E szerint előre kitervelték, és aljas célból öltők meg az idős férfit. Ezen felül bűnszövetségben elkövetett kifosztással és csalással vádolják őket. M. Krisztofert és Cs. Vivient csalással vádolják.

Ez várható most

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elvégezték azokat az eljárási cselekményeket, amik a vizsgálati szakaszban szükségesek voltak. Az iratokat a Fejér Vármegyei Főügyészségre továbbították a napokban. A vádlottak sorsa felől hamarosan ítélet születhet.. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív