Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia a péntek este történt baleset következtében.

Éjjel történt

Pénteken éjfél után a fotókon látható elektromos Volvo XC40 az Erzsébet körúton haladt a Király utca felől a Blaha Lujza tér irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az autó a villamosmegálló korlátjait is átszakította

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A baleset körülményei

A Wesselényi utcai jobbkanyarban a középkorú férfi sofőr az esőtől nedves úttesten elvesztette uralmát a járműve felett, először a bal oldalon a villamosmegálló szegélyének, majd átsodródva az úttest jobb oldalára a járdaszegélynek ütközött. Végül újból a bal oldalra átcsúszva nagy erővel nekiütközött a fedett utasvárónak, amelynek kitörte az egyik portálüvegét, kidöntött néhány fém elválasztó korlátot és felugratott a villamosmegállóba.

Sokan voltak a megállóban, amikor a baleset történt

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Nem sokon múlt, hogy tragédia történjen

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Még időben megállt az autó

A megálló ugyan tele volt utassal, de a véletlennek köszönhetően pont ott nem várakozott senki, ahol az autó áttörte a korlátot, így nem történt tragédia. A Volvo egyedül utazó sofőrje sem sérült meg, ám a helyszínen elvégzett légalkoholos mérés alapján ittasan vezette járművét, így őt a rendőrök előállították.

A sofőr ittasan vezetett

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Az autó kereke kitört

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Forgalmi fennakadást okozott a baleset

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az Erzsébet körutat teljesen lezárta a rendőrség, a forgalmat a Wesselényi utcába terelték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utat egy időre le kellett zárni

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu