Egy 55 éves nő nyilvános helyeken, az utcán, boltban, kórházban, de volt, hogy templomban szólította le áldozatait. Masszírozást ajánlott, de közben lopott. 25 ember károsított meg mintegy 6 millió forint értékben.

Idősekre utazott

A vádirat szerint az 55 éves nő 2019. június és 2020. január között életkoruknál, vagy egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, illetve ezáltal befolyásolhatóbb személyeket fosztott ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Portyázott

A nő a bűncselekményeket Budapesten és más vidéki településeken követte el. A sértetteket jellemzően nyilvános helyeken, az utcán, vagy tömegközlekedési eszközön szemelte ki, de voltak olyanok, akiket kórházban, színházban, vagy templomban szólított meg.

Hazudott

Valótlan néven mutatkozott be, majd beszélgetni kezdett velük, megpróbált a bizalmukba férkőzni.

Gyógytornász

Azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, ápoló, vagy reumatológus szakorvos, míg mások előtt masszőrnek, gyógymasszőrnek, vagy gyógytornásznak adta ki magát.

Masszázs volt a kulcsszó

A társalgás során masszázst ajánlott fel a sértetteknek, majd – akár az engedélyük nélkül is – masszírozni kezdte őket, amelynek során ellopta az ékszereiket, pénzüket.

Beengedték a lakásba

Előfordult olyan is, hogy egyes sértettek a masszázst ígérő elkövetőt beengedték az otthonukba, ezekben az esetekben onnan vitte el az értékeket, volt, ahonnan csaknem 3 millió forint értékű készpénzt.

Összesen 6 millió

Az összesen 25 sértettről tudnak, akik az elkövetés idején jellemzően 70-80 év közöttiek voltak, illetve többüknél láthatóan valamilyen egészségügyi probléma állt fent.

Így csinálta

Visszaeső

Az ügyészség a nőt, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt.

Címlapkép: a rendőrség videója.