Kétségkívül az utóbbi évek egyik legnagyobb drogfogását hozta össze a magyar rendőrség, amikor január 29-én egy 13. kerületi mélygarázsban lecsaptak két drogdílerre. A kábítószer-kereskedők 81 kilónyi tiltott anyagot cseréltek volna egymással, ha az egyenruhások nem lépnek közbe, ugyanakkor a nyomozás során kiderült, a dílereknek volt egy harmadik társuk is, akit most hónapokkal később, akciófilmbe illő módon fogtak el.

Budapesti mélygarázsban találkoztak

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor egy fővárosi találkozóra készültek, hogy jelentős mennyiségű kábítószert adhassanak át egymásnak. A dílerek azonban nem számoltak azzal, hogy a rendőrök akciót szerveztek 2021. január 29-ére a budapesti helyszínre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

81 kilónyi drog került elő

A rendőrségi akció sikerrel járt, mivel a rendőrök elfogták a helyszínen a két dílert, akiknek az autóikból, majd később a tárolóhelyeikről összesen 81 kiló drogot szedtek elő. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami azt jelenti, hogy ez volt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar drogfogása. Mindazonáltal az akciónak volt egy apró szépséghibája is, ugyanis a két dílernek volt egy harmadik társa is, egy 33 éves férfi, aki megszervezte a találkozót, viszont ő elmenekült a rendőrök elől.

Rengeteg drogot találtak a rendőrök

Lefoglalt kábítószer-szállítmány/Fotó:Police.hu

Rettegett figurát keresnek

Mint kiderült, a rendőrök elől eliszkolt, Horvátországban született Grubacs Igor nagyon kemény arcnak számít az alvilágban, tulajdonképpen ő a pécsi éjszaka egyik rettegett alakja – írta meg akkor a Blikk. Grubacs Igort hónapok óta kereste a rendőrség, most pedig akciófilmbe illő körülmények között kapta el a montenegrói rendőrség a magyar drogbárót, számolt be róla a Blikk.

Csupa izom

“Túlzás nélkül állítható, hogy Igor a pécsi éjszakai élet rettegett figurája. Már a megjelenése is félelmetes, legalább két méter magas, színtiszta izom. Ehhez társul egy olyan fellépés, hogy az ember azt érzi: bármit is kérjen, azt megcsinálom. Amikor belép a diszkóba, még a kidobók is félreállnak” – árulta el a lapnak egy informátor.

Erőszakos bűncselekmények miatt ült már korábban

A lap információi szerint Igor többször volt már büntetve Magyarországon, de Németországban is, szinte kizárólag erőszakos bűncselekmények miatt. A durva tettei miatt ült is korábban a férfi.

Nem tagadta meg önmagát

A lap azt írja a zsaruk elől 8 hónapja menekülő férfi külföldön sem tagadta meg önmagát: ott is droggal próbált üzletelni, mielőtt a nyomozók rajtaütöttek. Az alvilágban csak „Találékony Igor” néven futó, pécsi lakhelyű férfi elfogásával egy napon a montenegrói zsaruk lekapcsoltak egy marihuánaszállítmányt, amelyet koronavírus elleni vakcina dobozába rejtettek el. A rendőrség vizsgálja, hogy Igornak köze lehet-e ehhez a bűncselekményhez.

Megint menekülni próbált

Igor Montegengróban is menekülni próbált, ám most nem volt szerencséje, egy tűzpárbaj után kattant a kezén a bilincs. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Grubacs Igor – Forrás: police.hu