A fővárosi nyomozóknak 81 kilós drogfogásuk volt egy budapesti mélygarázsban, ahol két dílert azonnal elkaptak, a harmadik társuk viszont elmenekült. A rendőrök lefoglaltak negyedmilliárdot érő kábítószert, járműveket és fegyvereket is. A harmadik elkövetővel szemben elfogatóparancsot adtak ki.

Átadásra készültek

A miskolci nyomozók kábítószer-kereskedelem miatt folytatnak eljárást a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor ellen, akik egy fővárosi találkozóra készültek, hogy jelentős mennyiségű kábítószert adhassanak át egymásnak. A rendőrök 2021. január 29-ére rendőrségi akciót szerveztek a budapesti helyszínre.

13. kerületben találkoztak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mélygarázsba hajtottak

A drogkereskedők az üzletük lebonyolításához egy 13. kerületi mélygarázst választottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A nyomozók ekkor ütöttek rajtuk, és el is fogták a helyszínen K. Krisztiánt és S. Sándort. A helyszíni szemle során 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Több drog is volt náluk

A két drogdíler elfogását követően nem dőltek hátra a rendőrök, és folytatták a nyomozómunkát, melynek eredményeként felderítették a többi kábítószer-szállításra használt járművet és tárolóhelyet. Ezekből további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két dílertől összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a rendőrök.

Összesen 81 kiló drog került elő

Negyedmilliárdos drogfogás

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami azt jelenti, hogy ez volt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar drogfogása.

Elmenekült a harmadik társuk

A drog átadását a közelből figyelte a találkozó szervezője, egy 33 éves férfi, akinek azonban sikerült elmenekülnie a rendőrök elől. A rendőrök a díler elfogására január 29-én, este Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze. A drogkereskedő a szökéshez használt autóját hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. Ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Rengeteg kábítószert lefoglaltak a rendőrök

Őrizetbe vették őket

A nyomozók a két elfogott dílert gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek S. Sándor letartóztatásának, míg K. Krisztián bűnügyi felügyeletének indítványozására.

Járműveket is lefoglaltak

Mutatjuk a 81 kilós drogfogást

Félbeszakították a nyomozók a drogügyletet

A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: 81 kilós drogfogás – Forrás: Police.hu