Gázfegyverrel lövöldözött egy férfi vasárnap este a Mammutnál. Az eset a kijárási tilalom alatt történt, este 9 óra körül. A 24 éves férfit elfogták a rendőrök.

Lövöldözés a Mammutnál

Gázfegyverrel lövöldözött egy férfi Budapesten, a Mammutnál. A BRFK az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy vasárnap este 20 óra 43 perckor kaptak bejelentést arról, hogy egy férfi többször is a levegőbe lőtt a 2. kerületben, a Fény utcában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Elfogták a lövöldözőt

A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, és elfogták a 24 éves L. Pétert, aki elismerte, hogy egy gáz- és riasztó fegyverrel kétszer is a levegőbe lőtt. Az eset során senki sem sérült meg.

Eljárás folyik a férfi ellen

A kerületi rendőrök előállították a férfit, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben, a nála lévő gáz- és riasztófegyvert pedig lefoglalták.

Lövöldözés a 18. kerületben

Decemberben a BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy fegyvert fogott és lövöldözni kezdett az utcán egy 71 éves férfi a 18. kerületben. Azért vette elő a légpuskát, mert felbosszantotta egy gyermek sírása. A rendőrök elkapták a lövöldözőt.

Lefoglalták a légpuskát

Senki sem sérült meg, a 71 éves férfit a rendőrök előállították, a légpuskát lefoglalták. Az eset után 18. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indított eljártást.

Gázfegyverrel fenyegetett

Tavaly ősszel gázfegyverrel fenyegetett meg két iskolából hazafelé tartó gyereket egy férfi. A iskolásokkal az volt a baja, hogy roma származásúak.

Barátnőjét vitte az iskolába

A 32 éves férfi fél nyolc körül kocsival vitte el barátnőjét az egyik gyöngyösi szakiskolába, ahol az épület előtt meglátta a lány egyik roma származású osztálytársát, valamint annak barátját, akit szintén romának vélt.

Megfenyegette a két fiút

A férfi kihajolt a kocsi ablakán és kiszólt a két 15 éves fiúnak, hogy „valami gond van?”, majd fenyegetően közölte: „rasszista vagyok, vissza fogok jönni suli után, megvárlak titeket és elintézlek!”

Tanítás végén visszament

Nyomatékul pedig mutatóujját a két diákra emelte. A tanítás végeztével megismétlődött az eset. Az elkövető gázpisztolyt fogott a hazafelé tartó fiúkra a kocsija ablakából. A két gyerek nagyon megrémült, mert éles lőfegyvernek nézték a fegyvert.

Beismerte bűnösségét

A férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A járási ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a férfira két rendbeli, fegyveresen elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Budapestkörnyeke.hu