2020 novemberében egy 29 éves férfi ittasan szenvedett balesetet a munkáltatója autójával, amelyet engedély nélkül kötött el, vezetői engedély nélkül. A részeg sofőr az ámokfutása során több jelzőtáblát, oszlopot és betontömböt is kidöntött.

Több szabályt is megszegett

Tavaly novemberben határozta el a 29 éves vádlott – aki vezetői engedéllyel sosem rendelkezett –, hogy nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után, engedély nélkül elviszi a munkáltatója furgonját, amellyel Győr belvárosa felé indult. A sofőr viszont feltehetően nem számolt azzal, hogy ittas állapotban nehezebb a közlekedés.

Győr felé hajtott a férfi

Mindennek nekiment

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi ezek után az autóval Győr sétálóutcájába hajtott, ahol rögtön neki is ütközött egy forgalomkorlátozó betontömbnek, kidöntött egy közlekedési jelzőtáblát és megrongálta az útpadkát. Ezután a részeg sofőr kidöntött két jelzőtáblát és egy oszlopot, majd végül egy ingatlan falának csapódva állt meg.

Nagy károkat okozott az ittas sofőr

Ez is érdekelhet

Visszaeső volt a férfi

A fiatal vádlott az életveszélyes autókázását 11 nappal azután valósította meg, hogy a bíróság ittas vezetés miatt őt, visszaesőként, 10 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Évekre rács mögé kerülhet

A többszörös és különös visszaeső férfit az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vele szemben 4 és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Veszprémben körforgalmat tarolt le egy ittas sofőr

Győri rendőrök intézkedtek az ügyben

Az ittas sofőrnek az ügyét a Győri Rendőrkapitányság nyomozói derítették fel, a férfi ítéletét pedig valószínűsíthetően a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kiemelt kép: Fotó a balesetről – Forrás: Ügyészség