Ágynak esett a fóti gyilkosság áldozatának édesanyja. Mária, akinek január elején élettársa gyilkolta meg lányát, a tragédia óta rettegésben él. Attól fél, hogy a feltételezett gyilkost kiengedik az előzetes letartóztatásból és visszatér a horrorházba.

Halálra szúrta élettársa lányát

Képtelen feldolgozni a lányával történteket a fóti késelésben meghalt Erika édesanyja. A BudaPestkörnyeke.hu beszámolója szerint január 8-án vendégségbe ment hozzá és a 86 éves élettársához, Istvánhoz, Mária két gyermeke. 

A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

 Azt hitte, ellopta a nyugdíját

Amíg az asszony kávét főzött a konyhában, az idős férfi késsel támadt az 51 élves fodrásznőre. Azzal gyanúsította élettársa lányát, hogy ellopta a nyugdíját. A férfi többször beleszúrta a kést az asszonyba, a földön fekvő, tehetetlen nőt pedig ütötte-verte. A tettest elfogták, a gyilkosság után azt mondta, kicsit megbánta, hogy ölt.

Anyja karjaiban halt meg

„Az ölemben, a karjaim között halt meg, már nem tudott mondani semmit. Láttam, ahogyan elhomályosult a tekintete” – mondta a gyászoló édesanya.

Két éve veszítette el fiát

Az idős asszony azóta rendszeresen jár a két évvel ezelőtt, hasnyálmirigy­rákban elhunyt fia, Csaba sírjához, „csak ott lelek némi nyugalmat”.

Ágynak dőlt a gyásztól

„Elmesélem a fiamnak, mi történt a húgával. A még élő, utolsó gyermekem szeretné, ha hozzá költöznék, de nem szeretnék. Egész nap sírok, és nem szeretném, ha ezt látná a 11 éves unokám. Itthon csak a konyhába vagy a fürdőszobába megyek ki, hogy egy pohár vizet igyak vagy mosakodjak, és már megyek is az ágyba” – mesélte Mária a Borsnak.

Nincs pénze zárat cserélni

„A rendőrök a helyszínről mindent elvittek. Megtalálták István tárcáját és a zsebeit, a zokniját is átvizsgálták. A kulcsának viszont nyoma veszett, ezért rettegek, hogy egyszer csak visszatér. Azóta dolgozni sem tudok, nincs erőm hozzá, így nem tudom a zárat sem lecserélni, mert 40 ezer forintba kerülne” – mondta Mária.

Fél, hogy kiengedik Istvánt

Az asszony attól fél, hogy egykori élettársát, lánya gyilkosát kiengedik a letartóztatásból és visszatér a tett helyszínére. „Én még találkozni sem akarok vele, pedig kérdezték, hogy szeretném-e meglátogatni. Még közös kihallgatásra sem vegyok képes, mert biztos kinyomnám a szemét”.

Lányával álmodik

Mária rendszeresen álmodik halott lányával. „Akkor úgy beszélgetünk, mintha még élne. Aztán felébredek, és szembesülök a valósággal. Az az egy vigasztal, hogy már 72 éves vagyok, és talán már nincs sok nekem” –  mondta a gyászoló édesanya.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: rendőrök a fóti gyilkosság helyszínén – Forrás: