Adathalászatra és pénzmosásra szakosodott csalókat lepleztek le a rendőrök. Az egyik budapesti férfit az M0-ás autóúton fogták el.

Elfogták a csaló bandát

2021. január 29-én egy összehangolt rendőri akcióban fogták el a rendőrök annak a bűnszervezetnek a tagjait, akik információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásra és pénzmosásra szakosodtak, több milliárd forint kárt okozva ezzel a sértetteknek.

A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Strómanon keresztül utalta a pénzt

A nyomozók a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának segítségével megállapították, hogy az elkövetői kör vélelmezhetően adathalászatból származó pénzt utalt egy stróman bevonásával létrehozott gazdasági társaság számlájára, majd onnan felvette azt.

Az M0-áson csaptak le a 27 éves férfira

A rendőrök az akció során a Pest megyei Diósdon egy 44 éves budapesti férfival szemben intézkedtek, a bűnszervezet másik tagját, egy 27 éves szintén budapesti férfit pedig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának bevonásával az M0-s autóúton fogták el. Az autóban tartózkodott a 43 éves győri stróman is, így őt is elfogták.

Házkutatást tartottak

A nyomozók a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalával együttműködve több ingatlanban is házkutatást tartottak, amelyek során többek között telefonokat, informatikai eszközöket, nagy értékű tévét, arany ékszereket és céges dokumentumokat foglaltak le, továbbá több bankszámlát is zároltak.

Őrizetbe vették a két férfit

A bűnszervezet három tagját előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A két budapesti férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Csalás miatt nyomoznak

Ellenük információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Pénzmosás miatt is nyomoznak

A 43 éves férfit a rendőrök pénzmosás elkövetése miatt hallgatták ki.

A banda elfogásáról a rendőrség egy videót is közé tett

A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: az banda elfogásá – Forrás: police.hu