Épségben térhetett haza az a 9 és 12 éves kisfiú, akik a napokban kóboroltak el Pest megyében. A testvérekre a rendőrök bukkantak rá, az is kiderült, miért mászkáltak el.

Eltévedt

Egy járókelő értesítette a rendőröket 2023. május 26-án délután, miszerint a vasútállomáson -egy nagy valószínűséggel eltévedt-, rémülten sétálgató kisfiút lát. A váci rendőrök ugrottak, a bejelentőtől -még ha szerencsére rövid időre is, átvették a gyermeket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aggódott

Eközben a 9 éves kisfiú vázolta az egyenruhásoknak, korábban testvére indult útnak édesanyjuk munkahelyére, ő azonban aggódott érte, így később utána ment, időközben azonban eltévedt. Kezdetét vette a második felvonás, bátyja felkutatása.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A testvért is megtalálták

A rendőrök a testvérpár 12 éves tagját nem sokkal később iskolájában találták meg, a gyermekek szüleit értesítették, akik sérülés és panaszmentesten vehették át fiaikat.

Eltűnt egy budapesti férfi

A napokban egyébként sok az eltűnés, a rendőrség közlése szerint nemrég egy 55 éves férfi tűnt el, aki orvosi ellátásra szorulhat. Mint megírtuk Lakatos Arnold egy, a főváros 10. kerületében található kórházból tűnt el. Azt nem lehet tudni, hogy a férfi hova indult az egészségügyi intézményből.

Körözik a férfit

Az 55 éves férfi eltűnése kapcsán a 17. Kerületi Rendőrkapitányság folytat eljárást. Nagy erőkkel keresik a zsaruk, erőfeszítéseik azonban eddig nem vezettek eredményre. Ezért tettek közzé felhívást, hátha lakossági segítséggel a nyomára bukkannak.

Amit az eltűnt személyről tudni lehet

Lakatos Arnold testmagassága 185 centiméter. Átlagos testalkattal rendelkezik, haja rövid, barna színű. Szeme színe ugyancsak barna.

Egy fotó Lakatos Arnoldról

Lakatos Arnoldot eddig hiába keresték, nem találták – Fotó: Police.hu

Ezt kérik a rendőrök

Aki tud bármit Lakatos Arnold tartózkodási helyéről, az sokat segíthet a zsaruknak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy akinek információja van a férfi holléte felől, az tudassa velük. Ezt akár ingyen is meg lehet tenni.

Telefonon is lehet bejelentést tenni

Várják a bejelentéseket éjjel-nappal a Telefontanú ingyenesen tárcsázható zöldszámán, amely a 06-80-555-111-es számon érhető el. Erre a célra lehet használni a 112-es díjmentes segélyhívót is.

Rengeteg eltűnt személyt keresnek e pillanatban

Magyarországon jelenleg 2222 eltűnt személyt keresnek. Többségük még a 18. életévét sem töltötte be, szám szerint az eltűntek közül 1222-en fiatalkorúak.

Évente több ezer fiatal eltűnéséről érkezik bejelentés

Aggasztó, mennyi fiatalkorú eltűnését jelentik be minden évben. Idehaza 18 ezer ilyen esetet regisztrálnak évente átlagosan. Közülük 15 ezren 14 év felettiek.

Sok kiskorú többször is megszökik

A kiskorúak közül előfordul, hogy van aki évente 40-50 alkalommal is megszökik. A rendszerbe minden ilyen eset új eltűnésként kerül be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu