Első fokon 21 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték azt a 42 éves budapesti férfit, aki három éve agyonverte barátját Balassagyarmaton.

Pedig jól indult az este

A budapesti férfi 2018. október 2-án látogatta meg régi barátját, akivel egész este, több szórakozóhelyen italoztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éjfélkor már verekedtek

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője arról beszélt az MTI-nek, hogy éjfél körül az ittas férfi a nyílt utcán többször is megütötte vendéglátóját.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Videózott közben

Az emberi mivoltából teljesen kivetkőzött férfi az első másodperctől az utolsóig rögzítette mobiljával a bántalmazást, és az áldozata szenvedését. Ezeken pedig olyanokat mondott neki, hogy “megöllek” és a “saját lakásodban fogok végezni veled”.

Pénzt szeretett volna

Később a sértett házában a vendég pénzt kért kölcsön, eredménytelenül. Ezután szidalmazni kezdte, majd hosszú időn keresztül brutálisan bántalmazta barátját, rugdosta fejét és testét, eközben szenvedését és könyörgését gátlástalan módon mobiltelefonja kamerájával rögzítette – fogalmazott közleményében a főügyész.

Csak reggel hívott mentőt

Ezután a vádlott az éjszakát az életjelet egy idő után már nem adó sértettel egy szobában töltötte. Reggel észlelte, hogy barátja semmire nem reagál, ekkor álnéven bemutatkozva kihívta a mentőket, akik már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

Azt mondta, hogy nem ő volt a tettes

A vádlott a helyszínt elhagyta, véres ruhái helyett újakat vásárolt, majd a rendőröket megpróbálta félrevezetni azzal, hogy a sértettet ismeretlenek bántalmazták.

Különös kegyetlenség

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt ítélte a Balassagyarmati Törvényszék a férfit 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre.

Az ügyész még többet akar

Az ítélet ellen a védelem felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Címlapkép a rendőrség felvétele