Gyerek volt, de már évek óta ivott és dohányzott az egyeki fiú, aki gyilkos bátyjára volt a legbüszkébb a családban. Unokahúgát szemelte ki a helyi ABC előtt, mert a felnőttekkel nem bírt volna elbánni. A nyolcvanas években fiatalkorúnak számító gyilkos már szabadon él. A Kékvillogó.hu hírportál megtudta hol lakik és milyen ember lett a tettesből.

Holttest a bozótosban

1986. március 25-én hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Egyek település sportpályája szélén, egy bozótos közelében egy kilenc év körüli kislány holttestére bukkantak a járókelők. Mint kiderült, a gyerek bűncselekmény áldozata lett, de a tettes ismeretlen volt. A helyiek körében nagy felháborodást kiváltó, de a sajtóban szinte titokban tartott gyerekgyilkosság felderítése a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnüldözési osztályának feladata volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az árulkodó mozijegy

Az áldozatot Ny. Margitkának hívták, akiről tudni lehetett, hogy előző este a helyi ABC-ben, közvetlenül zárás előtt kenyeret vásárolt. Egy tanú elmondta, hogy a kislányt nem messze a bolttól látta egy 15 éves helybeli fiúval, B. Sándorral. A tetthelyen közben találtak egy mozijegyet, ami a helyi filmszínház előző nap délutáni előadására szólt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Döntő bűnjel volt

A pénztáros elmondta a rendőröknek, hogy B. Sándor vett elsőként jegyet, amire azért is emlékezett pontosan, mert egyedül a fiú vásárolt a legolcsóbb – 4 forintos – helyre szóló belépőt. A helyszíni szemlebizottság tagjai ezt a fecnit találták meg, vagyis döntő bizonyítékot szúrtak ki a fűben, amely segítette a gyilkos mielőbbi elfogását.

Pénz kellett neki, de a felnőttektől félt

B. Sándor ölte meg a kislányt, aki ráadásul közeli rokona, az unokahúga volt. A fiatalkorú fiú különös kegyetlenséggel végzett áldozatával. Sándor beismerő vallomást is tett. Aznap délután valóban a moziban volt, majd arra gondolt, hogy jó lenne valahonnan pénzt szerezni. A bolthoz ment, de a felnőttek nem jöhettek számításba, gyerekből pedig csak egyet látott.

Bármi áron

Amikor az egy szem gyerek, az unokahúga kijött a boltból, megtudta tőle, hogy 31 forint van nála. Sándor ekkor úgy döntött, hogy bármi áron, de megszerzi a pénzt. A kihalt sportpálya felé csalta a lányt, aki nem félt különösebben unokabátyjától, de a pénzt érthetően nem akarta neki odaadni.

Ha meghal, nincs aki beszéljen

Sándor az ellenállás hatására ütni kezdte a kislányt, aki eszméletét vesztette. Ekkor elvette tőle a 31 forintot, majd ismét ütötte-verte. Amikor úgy látta, hogy unokahúga már nem él, így nem árulhatja el tettét szüleinek, letakarta a kabátjával, aztán sietve távozott. A pénzen cigarettát vett a helyi kocsmában.

Példaképe: a kegyetlen testvér

A fiatalkorú Sándor közömbösen beszélt a gyilkosságról a vizsgálók előtt. Korábban is követett már el bűncselekményt, de kora miatt nem lehetett felelősségre vonni. A 15 éves fiú ekkor már négy éve dohányzott, két éve pedig rendszeresen ivott. Több testvére közül Jánost tartotta példaképének, mert szerinte ő volt a legerősebb és legkegyetlenebb a családban.

Egy rejtélyes papgyilkosság

Ezt a testvért, B. Jánost korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítéltek el, miután társaival állítólag keresztre feszítettek egy helyi plébánost. Erről a megdöbbentően hangzó gyilkosságról azonban sehol sem található konkrét információ, márpedig egy ilyen esetnek óriási botrányt kellett volna kiváltani a maga korában. Lehetséges, hogy meg sem történt? Vagy nem egészen így történt?

Újra ölne

B. Sándorra visszatérve: az unokahúgát meggyilkoló fiú nem végezte el az általános iskola nyolc osztályát. Kihallgatásán azt mondta, hogy ha ha pénzre lenne szüksége, akkor újra ölne. Akár ugyanúgy, 31 forintért is. A fiatalkorú fiút ideggyógyászok és pszichológusok vizsgálták, és nem mindenben értettek egyet. Arról azonban semmilyen információ nem lelhető fel, hogy a gyerekgyilkos fiatal milyen büntetést kapott tettéért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszatért Egyekre

A Kékvillogó.hu információi szerint B. Sándor ma is Egyeken él a családjával, és az őt ismerők szerint a ma már az ötvenes éveiben járó férfi nem dolgozik rendszeresen, valamint sokszor hallani, hogy ordítoznak otthon a gyerekeikkel. Finoman szólva sem tartják barátságos embernek. Ha szeretnél még ilyen izgalmas Újranyitott aktát olvasni, akkor kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó.hu-montázs