Halálos vonatgázolás történt szombat este: egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert a vasúti átjárónál. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A Budapest-Szeged közötti Napfény InterCity vonatok 30-40 percet késtek.

Gázolt a tehervonat

Kecskemét és Katonatelep között nem közlekedtek a vonatok szombat este, mert egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert a vasúti átjárónál. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A helyszínelés ideje alatt Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbuszok szállították az utasokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Késett a Napfény InterCity

A Mávinorm később arról tájékoztatott, hogy a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 20:43-kor elindult és késéssel közlekedő Napfény InterCity (IC721) és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 20:48-kor elindult Napfény InterCity (IC 728) késéssel már teljes útvonalon közlekedik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentesítő vonat is indult

A kerékpáros utasok számára a helyszínelés befejezése után Nagykőröstől mentesítő vonat indult Szegedig. A helyszínelést 23:07-kor befejezték, ezután újraindult a vonatforgalom.

Meghalt az elgázolt férfi

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint, az elgázolt férfi életét vesztette Kecskemétnél. Az Országos Rendőr-főkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint indította el az eljárást.

Nekiment a tehervonatnak

Szintén szombaton, a Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között egy tehervonat oldalának ütközött egy motorkerékpáros. A vasúti átjáróban a fénysorompó működött tilos jelzést adott a közút felé. Személyi sérülés nem történt, a helyszínelés befejezéséig Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között nem közlekedtek a vonatok.

Szörnyű balesetek a síneken

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy két szörnyű baleset is történt rövid időn belül a vasúton: előbb egy Vácra tartó vonat sodort el egy embert Vicziántelep megállóhely közelében, majd a Szobról a Nyugati pályaudvarra közlekedő szerelvény gázolt el valakit Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között.

Elsodort egy embert a váci vonat

A Nyugati pályaudvarról Vácra 19 órakor elindult S71-es vonat (2538) elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. Röviddel 22 óra előtt fejezték be a helyszínelést, nem sokkal később helyreállt a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – írta közleményében a Mávinform.

Gázolás Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között

Ugyanezen az estén, a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Dunakeszi állomásról 23:03-kor továbbindult S70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok.

„Gondoskodjanak rólunk”

„Remek, hogy lassan éjfél és Dunakeszi – Újpest között áll a vonat baleset miatt. A MÁV gondoskodjon legalább buszról vagy taxiról, hogy az emberek haza jussanak!” – írta egy elkeseredett utas a helyszínről a Mávinform Facebook-oldalán.  

Halálos gázolás Üllőn is

A BudaPestkörnyéke.hu korábbi beszámolója szerint több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek azt mondták, biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció