Áramütést szenvedett és meghalt egy permetező traktor vezetője Letenyén – írja az MTI a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság információ alapján.A balesetet az okozta, hogy a nagy kerekű jármű permetező rúdja hozzáért a magasfeszültségű kábelhez. Pár hete Ráckevén ketten haltak meg meggyszedés közben, ott a rázógép ért a magasfeszültségű kábelhez. 

Meghalt a férfi 

Amikor a 62 éves letenyei férfi ki akart szállni a traktorból, megrázta az áram.A rendőrség az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Tragédia Ráckevén

Amint arról beszámoltunk, ketten meghaltak, hárman megsérültek egy Pest vármegyei gyümölcsösben, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben egy helyi önkormányzati képviselő is életét vesztette, a város lakóit felzaklatta a tragédia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Áramütés érte őket

A tragédia június végén történt Ráckevén. Az 51-es út mentén lévő gyümölcsösben az emberek éppen egy rázógéppel szedték a meggyet. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött. 

A magasfeszültséggel érintkezett

“Meggyet ráztak, és ezen a meggyrázó gépen van egy vasrúd, ami tartja a ponyvát, amire rázzák a meggyet. És pont a magasfeszültségű vezeték alatt emelték ezt a rudat, és belehúzták a magasfeszültségű vezetékbe” – mondta a képviselő egyik barátja a tragédia után. 

A sofőr is meghalt 

A politikus azonnal összeesett. Ekkor ordítottak a kollégájának, aki a sofőrülésben ült, hogy álljon meg, mert baj van. “Balázska rögtön a helyszínen tragikus halált szenvedett. A kollégája ült a vezetőfülkében, a munkatársai mondták neki, hogy történt valami a Balázzsal, nem hallotta, rányitott az ajtóra, őt így érte a végzetes áramütés, és még másik két kollégájuk volt a gépen” – részletezte a meghalt képviselő barátja.

Két súlyos sérült

A balesetben a két áldozaton kívül egy férfi és egy nő is súlyosan megsérült, őket kórházba szállították. Az ötödik férfi a gumipapucsának köszönheti az életét, ő könnyebb sérülést szenvedett. A két életveszélyes sérültet kórházba szállították, súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció