Korábban beszámoltunk róla, hogy hétfőn Tokajnál egy 49 éves férfi és 17 éves rokona valamint annak barátnője a Tisza partra mentek strandolni. Azonban a járókelők azt vették észre, hogy több ember személyes holmija a parton van, amelyet egy német juhász őriz. Ekkor hívtak segítséget. A három embert azonban csak kedden találták meg, egyikük sem élte túl a fürdőzést. 

Beugrott a vízbe a nagybácsi 

A 49 éves nagybácsi egy helyi férfi volt, aki egy kis fürdőzésre vitte magával 17 éves unokaöccsét, T. Dávidot és annak 16 éves barátnőjét, L. Evelint. A helyiek szerint gyakran úsztak arrafelé, ezért senki sem aggódott. A két fiatal a parton élvezte a gondtalan napozást, aminek váratlanul vége szakadt, amikor a nagybácsi beugrott a vízbe, ám már nem jött fel a felszínre.

Meg akarták menteni a nagybácsit 

A fiatalok a helyiek beszámolója szerint ekkor nem haboztak: lekapkodták ruháikat, majd nyomban a férfi megmentésére siettek, ám a folyó erős sodrása őket is magával ragadta.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a családtag 

“Hívogattam a bátyámat, csak nem vette fel, szidtam is ezért, miért nem veszed fel, minek neki telefon. De utána jöttek, kiabáltak befele az ajtón, mondták, menjek, mert a kutyám mindenkire támad” – mondta az RTL-nek Tóth Gábor, aki a fiát és a testvérét gyászolja. 

A Tisza alján találták meg az áldozatokat

Forrás: Facebook/Lehoczki László Official 

Keresni kezdték 

A kutatócsapatokat éjjel riasztották, amint az egyik stégen egy ruhákat és személyes tárgyakat őrző német juhászra bukkantak. Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője a Legott Mentőcsoporttól kapott értesítést, amely azonnal megkezdte a szárazföldi keresést. 

Kedden találták meg 

László és csapata eközben vízre szállt, és bár az eltűntek hozzátartozói egészen az utolsó pillanatig imádkoztak, kedden délután már minden reményük odaveszett, miután a nagybácsi és a fiatalok holtteste előkerült.

A víz alól hozták fel őket 

“Délután Hope jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta őket. Őszinte részvétünk a családnak, barátoknak, ismerősöknek! ”– írta Lehoczki, miután Hope, a mentőkutya megtalálta a vízben a holttesteket.

Össze akartak házasodni 

Az elhunyt fiú szeptemberben töltötte volna be a 18-at. Nemrég költözött az apjához, korábban családotthonban élt. Barátnőjével pár hónapja ismerték egymást, az apa szerint fia el akarta venni feleségül a lányt. 

Meghaltak a szerelmesek 

A Bors értesülései szerint Dávid és Evelin idén februártól alkotott egy párt: az elmúlt öt hónapban elválaszthatatlanok voltak, rajongtak egymásért. “Az utolsó pillanatig együtt voltak. Sokkal több idő járt volna mindkettejüknek, jó gyerekek voltak”– fogalmazott a lapnak egy helyi férfi.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: az áldozatokat keresik – Forrás: Facebook/Lehoczki László Official