Álmában, agyi hullámokkal beszélte meg a dohánybolt tulajdonosával, hogy elvihet az üzletből 8 doboz cigit, hitelre egy ráckevei férfi, legalábbis az állítása szerint. A férfi kirabolta a kisváros egyik trafikját.

Telepátiával került kapcsolatba a trafikossal

Egy keddi hajnalon Sz. Gábor, becenevén Spagó úgy emlékszik, hogy álmában, telepatikus úton kapcsolatba lépett a helyi trafik tulajával, aki megengedte neki, hogy nyolc doboz cigit elvigyen az üzletből, hitelbe. Reggel azonban Gábor felkelt, és valóra váltotta az álmát – írja a Bors.

Ráckevei trafikot rabolt

Megszólalt a tulaj

“Én nem éreztem a hullámhosszokat, de hosszokat sem, meg a hullámokat sem. Akkor tudtam meg, hogy mi történt, mikor a kolléganőm sírva hívott fel, hogy kirabolták” – mesélte a döbbenetes történetet Juhász Brigitta, az üzlet tulajdonosa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt a férfin maszk

Amikor Gábor reggel betért a dohányboltba, elfelejtette felvenni a maszkját, ezt szóvá is tette az eladó. A boltos hajthatatlan volt, ahogy a férfi is, összevesztek, majd az elkövető belecsapott a vásárlókat az eladótól elválasztó üvegfalba, és cigarettát követelt.

„Adjá má cigit!”

Ezzel a felszólítással követelőzött a ráckevei férfi, de az erős parancs süket fülekre talált. Ezután Gábor megkerülte az összetört eladópultot, és nyolc doboz cigarettát ellopott a boltból. Miután kiért az üzletből, tüzet kért egy járókelőtől, majd kutyájával elhagyta a helyszínt.

Tanár rabolt

“Nálunk hitel nincs! Az úriember is tudhatná, hisz gyakran jár ide, és eddig nem is volt vele probléma. Egy roppant jó modorú, kellemes embernek tűnt, aki mindig erre sétáltatja a kutyáját. Állítólag tanár ember, bölcsészkaron végzett” – mondta Brigitta.

Egyetemen tanított

Sz. Gábor valóban bölcsész, sőt retorikát tanított egy egyetemen mint óraadó tanár. A férfi jelenleg az édesanyjával él, és mentális problémákkal küzd.

Nem ismerte el, hogy rabolt

A férfi azonban nem ismeri el a rablás tényét, mivel azt hiszi, hogy ő az álmában kapott üzenetek szerint cselekedet, és tért be a dohányboltba a cigarettáért.

Tényleg nem hiszi, hogy bűnt követett el

Csütörtökön a lap munkatársai is ellátogattak Ráckevére, és össze is futottak a férfival, aki épp a kutyáját sétáltatta. Amikor megkérdezték tőle, hogy tényleg rabolt-e, Gábor azt válaszolta, hogy: “Az kizárt dolog, mert nem lehet. Én akkor épp Lengyelországban tartózkodtam” – vágta ki magát a férfi.

Eljárás indult ellene

A 43 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt indult eljárás a Ráckevei Rendőrkapitányságon. Kihallgatásán a férfi elmondta, hogy mi történt az álmában, és hogy nem történt bűncselekmény. Határozottan állította, hogy a cigi elhozatalát az álmában, telepatikus úton megbeszélte a bolt tulajdonosával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció