Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt holttestet találtak egy érdi lakásban, még 2020 augusztusában. Mint akkor megírtuk a rendőrség irányában augusztus 8-án érkezett a bejelentés, mely szerint egy érdi ház tetőterében egy férfi holttestére bukkantak.

Egy 47 éves férfi volt az áldozat

A 47 éves férfi emberölés áldozata lett, a tettes(ek) után hajtóvadászat indult. Két férfi jött számításba, a csavargó életmódot folytató, első körben csak keresztnevükön ismert, szökésben lévő elkövetőket 18 órával később, 2020. augusztus 9-én éjszaka fogták el egy fővárosi kórház „csövezésükhöz” használt melléképületében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Személyes sérelmek

Az ügy kapcsán akkor a police.hu azt írta, hogy az alkalmi munkákból élő Cs. Sándor és V. Kálmán beismerték a bűncselekmény elkövetését. Indokként személyes sérelmükkel hozakodtak elő, azt akarták végérvényesen lerendezni, ezért támadtak az ágyában alvó férfire. Ütötték, szurkálták, majd sorsára hagyták.

Kapcsolódó:

Összeszurkálták

Az igazságügyi orvosszakértő az áldozat testén talált sérülések ökölcsapásoktól, valamint szúró-vágó eszköztől eredeztethetők. Halálát a háton, mellkason, nyakon, halántékon rögzített metszések és szúrások következtében kialakult vérvesztéses shock okozta.

Ő volt a felbujtó

A rendőrök az ügy gyanúsítottjainak számát később háromra növelték. Megállapították, hogy a ház 42 éves tulajdonosa bujtogatta őket verésre. E. Anita azt kérte ismerőseitől, hogy akár erőszakkal is vegyék rá a kiköltözésre nem kívánatossá vált lakótársát. Ennek érdekében elhitette velük, hogy a későbbi áldozat megerőszakolta és élettársáról meztelen képeket osztott meg az interneten. E. Anita tagadta a terhére rótt cselekményt, állítása szerint ő csak azt kérte, hogy beszéljenek vele, verésre, erőszakra nem buzdította őket.

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

Különös kegyetlenséggel

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő Cs. Sándor és V. Kálmán ellen a védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének, illetve E. Anita ellen a felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás idén októberben befekezte, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségnek.

Vádat emeltek

Az ügyészség pedig most vádat emelt a két férfi és a nő ellen, a közleményükben azt írják: A Pest Megyei Főügyészség a két férfi elkövető ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre  képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, míg a nő ellen súlyos testi sértés  előkészületének vétsége miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu