21 évvel ezelőtt ment el egy kerékpárral otthonról a 11 éves Till Tamás. Azóta senki sem látta. Szülei nem hajlandóak elfogadni, hogy fiúk már nem él, igaz eddig semmilyen, erre utaló bizonyítékot nem is talált a rendőrség. Szülei minden ünnepre ajándékot vesznek eltűnt kisfiúknak.

Nem fogadja el a halálát

„Csak akkor fogadom el a fiam halálát, ha dokumentumokkal bizonyítják, hogy megtalálták a maradványait. Ahhoz, hogy hivatalból lezárják az ügyet, 25 évnek kell eltelnie az eltűnéstől számítva. Tamás 2000. május 28-án ment el itthonról” – mondta a Borsnak a fiú édesanyja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Ha egy nap becsenget, felismerjük”

Amennyiben igaz, hogy Tamás él, már egy 32 éves felnőtt ember. A szülei azonban a mai napig jelenidőben beszélnek róla.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ma is felismernék

„Rengeteget gondolkodunk rajta, hogy vajon most hogy nézhet ki. De abban biztosak vagyunk, hogy bármennyit is férfiasodott, ha egy nap becsenget, azonnal megismerjük. Az utolsó napon még aludt, amikor munkába indultam. Bementem hozzá, megpusziltuk egymást, és megbeszéltük, hogy délután hármasban elmegyünk a mamához” – mondta Tamás édesanyja.

A lovához akart kimenni

„Előtte való nap kint volt az elleni készülő lovánál a vadasparkban, és szerette volna újra meglátogatni a kedvencét. Ezt megengedtük neki, persze pontosan meghatározva, hogy mikorra kell hazaérnie. Mindig engedelmes volt, ezért az adott időpontban azonnal keresni kezdtük. Soha nem csavargott, mindig tudtuk, hogy merre jár – mondta Tillné Vörös Katalin.

A szobája is megvan

Katalin szerint a fiát valaki elrabolta és jelenleg is fogva tartja. „Biztosan bezárták és most azt sem tudja, mi zajlik körülötte. Ha lehetősége lenne, biztosan jelentkezne valamilyen formában. A szobáját mindenképpen fenntartjuk, hogy bármikor készen álljunk a fogadására”.

Minden alkalomra ajándékot vesznek neki

Az édesanya azt mondta, mai napig minden születésnapra, karácsonyra és húsvétra ajándékot vesznek a fiának. Tamás nagyon szerette a plüssállatokat, így a gyűjteményét is gyarapítják.

Tavaly vettek DNS mintát

„Tavaly a közelben előkerültek egy ismert sportoló csontjai, de amikor még nem azonosították az elhunytat, tőlem is vettek DNS-t, mert felmerült, hogy esetleg Tamást találták meg. Később azzal sem tiszteltek meg, hogy megnyugtassanak, hogy nem a mi fiunk maradványairól van szó, az igazságot a tévéből tudtuk meg” – mondta Katalin a Borsnak.

Kempingbiciklivel indult el

2000. május 20-án, vasárnap 9 óra 20 perckor távozott szülei lakásáról az akkor 11 esztendős kisfiú Bajáról.  Azzal indult el egy világoskék kemping kerékpárral a Szőnyi utcából, hogy a Parkerdei Vadasparkban lovagol. Szüleinek azt ígérte, hogy 13 órára hazaér.

Ismeretlen férfi hívta az anyát

Azóta senki sem látta. 2001. február 11-én, ismeretlen férfihang hívta fel Tamás édesanyját 20 óra 02 perckor. Közölte, hogy a gyermek él, ő pedig tudja, hogy hol tartózkodik jelenleg. Majd kétségek között hagyva az anyát, letette a telefont, és többé nem jelentkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Till Tamás