A gödöllői rendőrök hajnalban, váratlanul érkeztek. A saját ágyában tartóztatták le azt a 43 éves bagi férfit, akit lopással és eltiltás hatálya alatti járművezetéssel gyanúsítanak. Az otthonában lefoglalt rengeteg elektronikai cikk és drog miatt sokáig rácsok mögött lesz, de mást is fogtak a rendőrök ezen a hajnalon.

Hajnali akció

Nagy körözési akciót szerveztek a gödöllői rendőrök. November 30-án hajnalban Bagon indították a napot. Egy férfit és egy nőt állítottak elő. Az első címen lévő házat hermetikusan bekerítették, a célszemély ugyanis korábbi viselkedései alapján hajlandóságot mutathatott volna a szökésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Menekülni akart

Amikor meglátta a rendőröket menekülni akart a férfi, a hátsó ablakon akart lelépni de esélye sem volt a menekülésre, az ő kezén is kattant a bilincs.

Lopott számítógépek

A ház átkutatása túlszárnyalta a rendőrök előzetes elképzelését. Halomban álltak a lopott laptopok, és kábítószert is találtak nála és előkerült egy szeptemberben, egy hévízgyörki ház teraszáról ellopott, 400 ezer forintot érő hard disc is.

Eltiltották, mégis vezetett

V. Róbert terhére egyelőre három bűncselekményt róttak. A 400 ezer forintos lopáson kívül két, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével is meggyanúsították. Gödöllőn október 31-én jogerős eltiltása ellenére autót vezetett, november 27-én pedig Bagon kapták el jogsi nélkül.

Balesetet okozott

Bagon későn fékezve egy előtte haladó járműnek ütközött, ami az ároknak csapódott. V. Róbert azt állította kiszállt, kisegítette a másik sofőrt a kocsiból, majd miután nem tűnt sérültnek elhajtott, mondván „nincs jogosítványom és el vagyok tiltva, nem várom meg a rendőröket”.

Egy nőt is elfogtak

Miközben V. Róbertet nyomozók faggatták, kollégáik már egy másik bagi címről állítottak elő egy 27 éves nőt, aki ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki körözést.

200 ezerért börtönbe

A döntés szerint a lopás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélt nő nem fizette be a 200 ezer forintot, ezért büntetését fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatták. A nőt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Nyomoz a rendőrség

Az őrizetbe vett V. Róberttel szemben lopás, valamint két rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben kezdeményezték letartóztatását. A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja a feltehetően bűncselekményből származó, lefoglalt eszközök eredetét.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az elfogásról készített videó

Kiemelt kép: police.hu