Az emberek segítségét kérik a dunakeszi rendőrök annak a sofőrnek az azonosításához, aki zebrán ütött el egy gyalogost, majd megállás nélkül tovább hajtott november 26-án este nyolckor Fóton.

Elgázolt férfi

Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú sofőr november 26-án 19 óra 55 perckor Fót, Németh Kálmán úton közlekedett Dunakeszi felé, amikor a Németh Kálmán út 82. szám előtt lévő kijelölt gyalogos átkelőhelyen elgázolt egy, a zebrán áthaladó férfit.

Nem állt meg

A baleset következtében a 46 éves gyalogos könnyű sérülést szenvedett, a járművezető megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott az M2 autóút irányába.

Sötét Audi

A balesetet okozó sofőrről nem áll rendelkezésre adat, a jármű a szemtanúk szerint egy sötét, sedan típusú, Audi személygépkocsi volt, amelynek eleje a gázolás következtében sérülhetett.

Segítség kell a rendőröknek

A beszerzett kamerafelvételek minősége alapján a jármű és a sofőr azonosítása nem lehetséges, ezért van szükség állampolgári segítségre.

Segélyhívó

A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesettel, a sofőrrel, vagy az általa vezetett gépkocsival kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentés a Telefontanú 06-80/555-11-es zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó számon.

Cserbenhagyás

Nem ez az első cserbenhagyásos baleset. Idén januárban a Könyves Kálmán körútnál elütött egy biciklist egy Volkswagen Passat. Az autó sofőrje nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A biciklisnek volt elsőbbsége

A baleset délután történt a Könyves Kálmán körúttal párhuzamos bringaúton. Az egyik mellékutcából kikanyarodott egy Volkswagen Passat. Tábla jelezte az autósnak, hogy a kereszteződésben a kerékpárosoknak van elsőbbsége.

Gázt adott az autós

A Passat sofőrjét nem érdekelte a tábla és az sem, hogy éppen egy bringás megy át előtte. Gázt adott és elütötte a biciklist, aki az eséskor kidöntött egy jelzőtáblát és megsérült.

Elgázolták a zebrán

Durva gázolás történt tavaly novemberben a 12. kerületben, a 44 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább autójával, miután a Hegyvidéken elütött egy idős nőt. A balesetről készült videó ide kattintva nézheted meg.

Több autó ütközését okozta

Októberben a Szentendrei úton történt cserbenhagyásos baleset. Akkor egy teherautós több autó ütközését okozta, majd elhajtott. Őt elkapták a rendőrök, a balesetről szintén videó készült, ide kattintva tudod megnézni.

Kiemelt kép: Ezt az autót keresik – Forrás: Rendőrség