Gyermekrablóktól félnek az érdi szülők. Az elmúlt napokban jelent meg az egyik helyi Facebook-csoportban egy bejegyzés, melynek szerzője arra hívja fel a figyelmet, hogy a helyi iskolák környékén olyan személyek tűntek fel, akik megpróbálják elcsalni az arra közlekedő diákokat. Csőzik László polgármester azonnali tájékoztatást, illetve gyors intézkedést kért a rendőrkapitánytól, a polgárőrségtől és a városrendészektől.

Gyermek-elcsalási kísérletek?

„Kérlek, hogy szóljatok mindenkinek, akinek a gyermeke egyedül jár haza az iskolából! Újra megjelentek itt Érden az iskolák környékén a gyermekeinket elcsalni akaró roh@dékok és a héten újra voltak gyermek-elcsalás-rablási kísérletek! A furgonban az egyik férfi feküdt és a másik csalogatta a gyermeket, hogy „gyere, segíts, te már elég nagy vagy, már biztos tudsz újraélesztésben segíteni” A másik: „anyukádat baleset érte, engem kért, hogy szóljak neked és hozzá vigyelek” – olvasható a város egyik Facebook-csoportjában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Ne álljanak szóba idegenekkel”

„Még óvatosabban közlekedjenek gyermekeink, és inkább ne álljanak szóba idegenekkel! Nem érdekel, hogy ki mit gondol, azt akarom, hogy senki gyermekének se essen bántódása! Azért írtam, hogy most még időben legyen meg az infó, még idejében tudjunk cselekedni mi szülők!” – folytatódott a bejegyzés.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiderült, melyik iskola érintett

A poszt alatt beindult a kommentáradat, sokan fejezték ki aggodalmukat, azonban voltak olyanok is, akik kételkedtek. Bár a bejegyzés írója konkrétan nem nevezte meg az érintett iskolát, azonban az egyik hozzászóló az iskolai KRÉTA rendszeren kiküldött üzenetet közzétette, amely az Érdligeti Általános Iskoláról tanúskodott.

Iskolai intézkedések

Az érintett intézmény bevonta a hatóságokat, polgárőrséget, iskolarendőrt az ügybe és több intézkedést is bevezettek. Kérték az osztályfőnököket, hogy beszélgessetek a gyerekekkel, illetve kérték, hogy minden tanulónak legyen hivatalos szülői jelzése, hogy mikor és kivel mehet haza. Ha nem jön szülő a gyermekért, csak írásos szülői kérésre engedik el őket az iskolából.

Azonnal jelentsék

„Kérem, ha továbbra is tapasztalják idegen, furcsán viselkedő felnőttek jelenlétét, út szélén indokolatlanul hosszan álló, esetleg rendszám nélküli autókat látnak, azonnal jelentsék a hatóságoknak!” – tették hozzá.

Megkeresték a polgármestert

A kétségbeesett szülők a közösségi oldalon az üggyel kapcsolatban megszólították Csőzik László polgármestert is, aki  később saját Facebook-bejegyzésében tájékoztatta az érdieket.

„A sztorik jó része nem valós”

„Pár napja különös, ijesztő történetek keringenek egy fehér furgonról, ahonnan állítólag gyerekeket szólítanak le. A szülői jelzések nyomán azonnal tájékoztatást, illetve gyors intézkedést kértem a rendőrkapitánytól, a polgárőrségtől és a városrendészektől. Szerencsére több jel is arra utal, hogy a futótűzként terjedő sztorik jó része NEM VALÓS” – írta a város első embere.

Gyakoribb járőrözés

„Ennek ellenére a rendfenntartóktól azt kértem, járőrözzenek gyakrabban a sulik körül, különösen az Érdligeti Általános Iskola mindkét, Diósdi és Túr utcai épületénél. Minden gyanús jelre figyeljenek, minden nyomnak járjanak utána!” – írta Csőzik.

Azonnal segítséget kértek

Az érdi kapitányság vezetését a napokban átvevő Kassab Miklós alezredes azt a tájékoztatást adta, hogy eddig egy bejelentést kaptak az ügyben, azt is az általános iskola igazgatójától. Ő az első szülői jelzések után azonnal a rendőrség segítségét kérte. Az érdi polgárőrökön kívül ráadásul a budatétényiek is besegítenek, hogy minden rendben legyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: fehér furgon az egyik érdi iskolánál. Fotó: Facebook/Csőzik László