Elloptak egy fekete alapon fehér foltos csivavát egy ház udvaráról. A gazdája hamar kiderítette, kinél keresse, majd igencsak meglepődött, amikor már fekete alapon sötétszürke foltos volt a kiskutya szőrzete. A gyanúsítottnak erre is volt magyarázata. Cikkünk végén megmutatjuk a csivava átváltozását.

Hova tűnt az állat?

A tulajdonos elmondása szerint családi házuk kertjéből Roni korábban soha nem szökött ki az utcára, ezért gazdája először a szomszédokat kérdezgette, valaki nem látta-e a kétéves csivavájukat. Az egyik szomszéd arról számolt be a nőnek, hogy látta, mi történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betette az autóba

Egy szomszédos településen élő férfi megállt az autójával a háznál, majd kiszállt, odament az ingatlan kerítéséhez, és simogatni kezdte a kistermetű négylábút. Ezt követően betette az autójába az állatot. A szomszéd azt hitte, a férfi csak játszik a kutyussal.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meglátogatták a tolvajt

Ezzel az információval a birtokában Roni gazdája ellátogatott a látókörbe került férfihez és két rokona is elkísérte. A férfi házához érve az ott lakók azt állították, nem tudnak a kérdéses csivaváról, az egyik melléképületből azonban nyüszítés hallatszott.

Hangok a nyári konyhából

A kutyákra jellemző hangok a nyári konyhából jöttek, és miután a helyiség ajtaját kinyitották, a bent lévő kutyus egyből a bejelentőhöz futott, akinek rögtön feltűnt, hogy az eb színével valami nem stimmelt.

Átfestették

Míg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos, ez a csivava fekete alapon sötétszürke foltos volt. Első ránézésre is látszott, hogy átfestették.

Elfogták a rendőrök

A tulajdonos bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetőt elfogták, és lopással gyanúsították. A 40 éves férfi beismerte tettét, bár ő másként emlékezett a történtekre.

Megmagyarázta

Az esetet úgy magyarázta, hogy a kutyát nem ő tette az autóba, hanem az magától ugrott be oda, és nem is festette át, hanem a kutya ugrott bele a nyári konyhában lévő lavórba, amelyben festéket és fáradt olajat tárolt. Aztán addig hempergett a vegyi anyagokban, amíg tetőtől talpig festékes lett. 

Próbára bocsátották

Roni azóta ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla. Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Barcsi Járásbíróság a vádlottat jogerősen próbára bocsátotta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kutyus előtte

… és utána

Kiemelt kép: az átfestett csivava. Fotók: archív