Kiskorú gyermekük előtt bántalmazta feleségét egy volt rendvédelmi dolgozó. A férfi a távoltartási végzés után is visszament balhézni volt párjához. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta a letartóztatását.

Rángatta, lökdöste, megütötte

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 4 éves közös gyermekük jelenlétében is rendszeresen becsmérelte, trágár szavakkal szidalmazta, félelemkeltő módon fenyegette és bántalmazta feleségét. Többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon, különböző módszerekkel támadt feleségére, így rángatta, lökdöste és többször megütötte, akár vérző sérüléseket is okozva neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfenyegette a feleségét

Miután a férfi tudomására jutott, hogy a családjuk vonatkozásában eljárás indult a család- és gyermekjóléti központnál, fenyegetéssel elérte, hogy felesége valótlanul úgy nyilatkozzon, hogy ő nem részese családon belüli erőszaknak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolatba került

A férfi 2023 májusában szolgálati helyén megismerkedett egy ott dolgozó nővel, akivel intim viszonyba került, amelyet azután is folytatni akart, hogy a nő szakítani akart. A férfi 2023 szeptember közepén meglátta a nőt az utcán, aki elutasította a kapcsolatfelvételt, ezért utánament és visszarántotta, hátrébb lökte, majd többször megszorította mindkét karját, megakadályozva abban, hogy továbbmenjen.

Segítségért kiáltott  

A nő kiabálni kezdett, és egy közelben tartózkodó férfitól kért segítséget, de az elkövető csak akkor engedte el a sértettet, amikor a nő rendőrt akart hívni.

Gyanúsítottként hallgatták ki

Az ügyészség október 13-án őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette; kiskorú veszélyeztetése bűntette; folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette; egyéb hatósági eljárásban kényszerítés vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Távoltartást rendeltek el

Október 16-án a bíróság, ügyészi indítványra távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben és előírta, hogy a férfi köteles magát távol tartani a családjától. A férfi a számára előírt magatartási szabályt azonban még aznap megszegte.

Lekapcsolta az áramot és bement

Az elkövető felkereste feleségét a lakásán, kívülről lekapcsolta az áramot, majd – annak ellenére, hogy a sértett tiltakozott és a segélyhívón segítséget kért – a zár kifúrásával bement az ingatlanba. A lakásban elvette és átkutatta a költözés előtt álló sértett összepakolt holmiját, majd átnézte a sértett mobiltelefonjának tartalmát is.

Indítványozzák a letartóztatását

A nyomozó ügyészség újra őrizetbe vette a gyanúsítottat és indítványozta letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma dönt. A gyanúsított szolgálati jogviszonya az első őrizetbe vétele napján megszűnt – derül ki az ügyészség közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció