A Fővárosi Főügyészség 2 rendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat idén januárban azzal a fiatal férfival szemben, aki még 2022. november 3-án délután a 6-os villamoson megfenyegetett két kiskorú.

Pénzt követelt

A férfi azt kérte a kamaszoktól, hogy adjanak neki készpénzt, mert kábítószert akar vásárolni. A fenyegetés hatására a sértettek 1310 forintot adtak át az elkövetőnek. A cikk végén látható felvételen a megfélemlített sértettek pénzátadása látható.

8 évet kapott

Most azonban már megszületett az ítélet, 8 évet kapott a 23 éves az a férfi, aki tavaly novemberben kirabolt két tizenéves fiút az egyik budapesti villamoson.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Móriczon szállt fel

A férfi tavaly november 3-án délután a Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó villamoson figyelt fel a két kamaszra, majd leült velük szemben, és felszólította őket, hogy adjanak neki 2600 forintot, mert kábítószert akar vásárolni.

160 forintot adott

Mivel a férfi fenyegető fellépése és testi erőfölénye a fiúkban komoly félelmet keltett, egyikük felállt és adott 160 forintot a férfinak, aki a fiú kabátjának zsebeit tapogatva további pénzt követelt.

Késsel fenyegetőzött

A fiú ezért még ezer forintot adott át a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála. A megfenyegetett kamasz a következő megállónál le tudott szállni a villamosról.

Tapogatta a zsebeit

A másik fiúnak már nem volt ideje leszállni a járműről. A rabló tőle is pénzt követelt, a fiú a fenyegetés hatására 150 forintot adott a férfinak, aki ezt kevesellte, ezért további pénzt követelt, miközben beszorította a kamaszt a sarokba és a zsebeit tapogatta.

Sikerült elmenekülnie

Ekkor azonban a villamos mozgása miatt a tettes kibillent az egyensúlyából, amit a fiú kihasznált, és a támadóját megkerülve, az ajtóhoz ment. A fiatal férfi megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a kamasznak sikerült leszállnia a villamosról.

8 évet kapott

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű 23 éves férfit két rendbeli rablás bűntettével vádolta. A Budai Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy korábban, más ügyben kiszabott 2 éves, felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: részlet az ügyészség által közzétett videóból