Elvesztettük a kulcsunkat? Szakítottunk, de a korábbi párunk nem adta vissza saját példányait a kulcsokból? Beletörtük a kulcsot a zárba? Rengeteg okunk lehet arra, hogy új zárbetétre cseréljük a régit. Ilyenkor jól jön, ha tudjuk, mit is keresünk pontosan.

Ahány fűszál a réten…

Természetesen ez azért enyhe túlzás, de ha megnézzük a Zardiszkont.hu zárbetét kínálatát, azonnal látni fogjuk, hogy egy igen jelentős mértékű kínálatban kell eligazodnunk ahhoz, hogy olyan zárbetétet rendelhessünk, ami tökéletes lesz számunkra. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb kérdéseket, amelyeket számba érdemes venni, ha nem szeretnénk felesleges köröket futni, illetve értelmetlen kiadásokba verni magunkat.

A méret kiemelten fontos kérdés!

Mivel zárbetétet többnyire olyankor vásárolunk, amikor valamiért le kell cserélni a régit, ezért egy eleve adott méretre lesz szükségünk. A precizitás elég sokat jelent ebben az esetben, hiszen nagyon rosszul tud mutatni egy zárból kilógó zárbetét, ráadásul biztonság szempontjából is komoly kérdéseket vethet fel. Éppen ezért tudni kell, hogy milyen méretekre van szükség, illetve ennek alapján egyáltalán miből lehet választani.

Felsorolni nem lenne egyszerű a teljes arzenált, de nem is nagyon lenne értelme. Ami számítani fog első körben, az a zárbetét teljes hossza, ezt bárki könnyedén le tudja mérni. A Zardiszkont.hu csoportosításában ennek alapján már eleve előrébb léphettünk egyet. Persze ez önmagában még nem lesz elég.

Ugyanis az is fontos, hogy a furat hol helyezkedik el benne. Ettől számítva is le kell mérni a zárbetét mindkét széléig a távolságot. Egy félbetét esetében például – amely garázskapuk esetén gyakran alkalmazott változat – a rövidebbik oldal mindössze 10 milliméter hosszúságú lesz. 

Le is ellenőrizhetjük magunkat, hogy helyesen mértünk-e, hiszen a két méretet összeadva a zárbetét teljes hosszát kell, hogy kapjuk, amit ugyebár elsőként lemértünk.

Mire érdemes figyelni még?

Ha megvan a pontos méret, könnyedén megtaláljuk az elérhető, s nagyságukat tekintve is tökéletesen illeszkedő változatokat. Azonban még ebben az esetben is látni fogjuk, hogy akad választási lehetőség. De akkor hogyan tovább?

Amennyiben fontos számunkra a biztonság – és kinek nem az? – akkor érdemes megnézni a termékadatlapokat. Az a helyzet ugyanis, hogy manapság már igen sokféle módon felvértezettek lehetnek a betétek a betörőkkel szemben. 

A MABISZ minősítés persze legyen alap, de emellett érdemes olyan zárbetétet választani, amelyik rendelkezik törésvédelemmel, fúrás és manipuláció elleni védelemmel, maghúzás, illetve bumping key védelemmel. Ezek ugyanis a leggyakoribb módszerek, amelyet a zárak hatástalanítása ellen be szoktak vetni a tolvajok. 

Egy magas védelmi szinttel rendelkező zárbetéttel nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy megóvjuk otthonunkat, értékeinket az illetéktelenekkel szemben.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.