Éppen dolgozni voltak a lakók, amikor megtörtént a baj. Az egyik szomszéd nemrégiben újította fel a otthonát, neki több dolga tönkrement. Az érintett lakás teljesen lakhatatlan lett.

Innen indult a tűz

Porig égett egy négytagú család lakása Tapolcán kedden. Dolgozni voltak, amikor az erkélyen felcsaptak a lángok. A tűz másodpercek alatt átterjedt a lakásra is, két szomszéd kezdte oltani a lángokat, amit aztán később a tűzoltók fejeztek be – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Gázpalackot is kihoztak

Kormos erkély, szétégett ajtók és ablakkeretek – kedden gyulladt ki egy társasház földszinti lakása Tapolcán. Két lakó kezdte oltani a lángokat. Három helyről riasztották a tűzoltókat, létrán másztak be a kiégett erkélyre. A tűzoltók két oldalról vízsugárral oltották a lángokat, kihoztak az érintett lakásból két gázpalackot is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tűz nyomai

Épp most újította fel

A szomszédos lakások füsttel telítődtek. Tizenkét embert menekítettek ki összesen a tűzoltók az épületből, ők visszatérhettek otthonaikba az utómunkálatokat követően. Azonnal hazarohant, megdöbbentő látvány fogadta a frissen felújított lakásában.

Cigarettacsikkek a földön

„Megolvadt az új ablak, a bútorok, füstösek, meg hát a vízoltással a korom minden belepte a szőnyeget, a falat” – sorolta, milyen károk keletkeztek otthonában. Az összeállításban feltűntek a dohányzó szomszédok, valamint több eldobott cigarettacsikk is volt a fűben. Nem kizárt, hogy ez okozta a tüzet.

A teljesen kiégett lakás

Sokan nem értik meg

Akikkel itt találkoztam a mai nap folyamán délután, mondták, hogy jó lenne, ha nem dohányoznának az erkélyen, mert nagyon sok embert látni, aki leszórja a csikket. Aztán mindenki csak ezt mondogatja, hogy a dohányzást kellene valahogy mellőzni, de hát sokan nem értik meg – magyarázta egy helyi lakó.

Az önkormányzat segített

Egy család lakott a kiégett lakásban. A szülők, a lányuk és annak párja dolgozni voltak, amikor felcsaptak a lángok. Az otthonuk lakhatatlan lett, átmenetileg az önkormányzattól kaptak szállást. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeinket a Tapolcai Önkormányzati Tűzoltóság készítette.)