Több métert repült a baleset után és mentőhelikopter szállította kórházba azt a 13 éves fiút, akit Farmoson ütöttek el a napokban. Márk rollerrel hajtott egy autó elé és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyiek szerint kevés a zebra a Pest vármegyei településen.

Autó elé hajtott

Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu elsőként megírta: alig két nappal a megdöbbentő gyáli gázolás után újabb súlyos gyermekbaleset történt Pest vármegyében. Farmoson, a Szelei úton autó elé hajtott egy rolleres kisfiú. A gyermek annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több métert repült

Mint később kiderült, az úton akart átkelni az a 13 éves fiú, akit egy autó elgázolt a településen. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a gyermek több métert repült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szülei megtanították közlekedni

A helyiek megdöbbentek a történteken. „Márk ismeri a szabályokat, és betartja azokat. A szülei mindig is figyeltek rá, megtanították közlekedni, soha nem száguldozott, nem esztelenkedett, mint sok kamasz. Emellett nagyon kedves, udvarias srác, aki jól is tanul, nem az az „utcagyerek” fajta – nyilatkozta a Blikk hasábjain egy helybéli.

Át akart menni a túloldalra

„A településen Tápiószele felé van bicikliút, de csak az egyik oldalon, aztán egy ponton a másik oldalon folytatódik. Amennyire én tudom, Márk a sárga vonalon belül, a neki kijelölt úton rollerezett, és át akart menni a másik oldalra, ekkor történt a baleset” – fűzte hozzá.

Mentőhelikopter vitte kórházba

A baleset után két mentő és egy helikopter is érkezett a helyszínre, ebből derült ki, hogy nagy a baj. A fiút végül légi úton szállították kórházba.

Egy helybéli ütötte el

A településről származó információk szerint egy helybéli autós ütötte el a fiatalt. A sofőr szabályosan haladt az útszakaszon. Farmoson mindenki abban reménykedik, hogy Márk felépül a sérüléseiből.

Kevés a zebra

A helyiek szerint a legnagyobb gond az, hogy a településen kevés a zebra. A baleset egy olyan kereszteződésben történt, ahol még nem festettek fel gyalogos átjárót. Pedig szükség lenne rá, ugyanis farmoson két iskola is van.

Miért arra ment?

A történtek után egyébként igazi komment háború alakult ki a Facebookon. „Megint egy trehányság miatt meg van a baleset és persze megint az autós a szemét” – írta valaki.

Jobban kellene figyelni

„Az autósoknak is jobban kell figyelni a gyerekekre! Kiváltkép szünidőben, lakott területen meg főleg” – tette hozzá egy másik kommentelő. „Figyelhetnek, de a gyerekek meg ne szökdécseljenek felügyelet nélkül, a KRESZ ismerete nélkül, a szabályokat be nem tartva. Sajnos nem alkalmasak sokan még az egyéni közlekedésre” – fűzte hozzá egy helyi lakó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook/Helló Farmos!